Η ντροπή της Ευρώπης και της Ελλάδας! Αρτσάχ εκεί που 120.000 Αρμένιοι λιμοκτονούν-Αρτάκ Μπεγλαριάν



Η ντροπή της Ευρώπης και της Ελλάδας! Αρτσάχ εκεί που 120.000 Αρμένιοι λιμοκτονούν-Αρτάκ Μπεγλαριάν

Η ντροπή της «πολιτισμένης» Ευρώπης…Μαζί και της Ελλάδας, η κυβέρνηση της οποίας δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα σε αντίθεση με όσα έσπευσε να πράξει για την Ουκρανία… Τα μέσα ενημέρωσης δεν λένε κουβέντα και οι πολίτες είναι λογικό να μη γνωρίζουν τίποτα για την τραγωδία που εξελίσσεται σε μια γωνιά του κόσμου που λέγεται Αρτσάχ! Εκεί όπου 120.000 Αρμένιοι λιμοκτονούν από τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Αζερμπαϊτζάν!

Η ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ περιγράφει το δράμα:

Από την 12η Δεκεμβρίου 2022 το Αζερμπαϊτζάν έχει επιβάλει καθολικό αποκλεισμό στην μοναδική δίοδο που συνδέει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ με τη Δημοκρατία της Αρμενίας. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιορκίας έχει ως αποτέλεσμα τον πλήρη αποκλεισμό 120.000 αυτόχθονων Αρμενίων της περιοχής, προκαλώντας μια τρομερή ανθρωπιστική κρίση.

Τα τρόφιμα, τα φάρμακα και άλλες ζωτικής σημασίας προμήθειες εξαντλούνται σύντομα. Έχει ήδη θεσπιστεί πρόγραμμα ελεγχόμενης σίτισης, με κουπόνια, ενώ βασικά είδη εκλείπουν παντελώς. Να τονίσουμε πως πριν τον αποκλεισμό του Αζερμπαϊτζάν, πάνω από 400 τόνοι βασικών προμηθειών μεταφέρονταν καθημερινά με φορτηγά από την Αρμενία στο Αρτσάχ. Συγχρόνως, το Αζερμπαϊτζάν μπλοκάρει και σαμποτάρει κατά διαστήματα την παροχή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας από την Αρμενία στο Αρτσάχ. Χωρίς αξιόπιστα μέσα για θέρμανση, σε συνθήκες σκληρού χειμώνα, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Αρτσάχ έχουν ήδη παύσει τη λειτουργία τους.

Ο αποκλεισμός του διαδρόμου του Λατσίν στην πραγματικότητα συνιστά πολιορκία ολόκληρου του Ναγκόρνο Καραμπάχ με τους 120.000 κατοίκους του. Επίσης, εξαιτίας του αποκλεισμού, κοινότητες του Ναγκόρνο Καραμπάχ όπως οι Λισαγκόρ, Μέτς, Σέν, Χίν Σέν και Εγτσαχόγ (Lisagor, Mets Shen, Hin Shen and Eghtsahogh) έχουν βρεθεί σε πλήρη απομόνωση από την πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, Στεπανακέρτ και το υπόλοιπο Αρτσάχ. Ακόμη και ο αεροπορικός διάδρομος μεταξύ Αρμενίας και Αρτσάχ είναι κλειστός, καθώς το Αζερμπαϊτζάν έχει απειλήσει να καταρρίψει κάθε πτήση που επιχειρεί να προσγειωθεί στο Αρτσάχ. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) είναι η μόνη ανθρωπιστική οργάνωση που επιτρέπεται να μεταφέρει μέσω του Διαδρόμου του Λατσίν κάποιους βαριά άρρωστους ασθενείς, ανάμεσά τους και παιδιά, για θεραπεία στην Αρμενία.

Το Αζερμπαϊτζάν ισχυρίζεται ότι ο δρόμος μέσω του Διαδρόμου Λατσίν είναι αποκλεισμένος από Αζέρους «περιβαλλοντικούς ακτιβιστές» που διαμαρτύρονται για βιομηχανικές επιχειρήσεις στο Αρτσάχ, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι οι ακτιβιστές είναι ανεξάρτητοι και δεν κατευθύνονται από την κυβέρνηση, ενώ τα γεγονότα αποδεικνύουν τη συνεχή παρουσία ανθρώπων από το Αζερμπαϊτζάν, συνοδεία στρατιωτών.

Να τονίσουμε πως η Freedom House έχει αξιολογήσει το Αζερμπαϊτζάν ως «μη ελεύθερο» με «ελάχιστο χώρο για ανεξάρτητη έκφραση ή ακτιβισμό», ενώ «οι μη εγκεκριμένες συνελεύσεις μπορούν να επιφέρουν σκληρή αστυνομική απάντηση και πρόστιμα στους συμμετέχοντες».

Ως εκ τούτου, η πολιορκία του Αρτσάχ είναι μια υβριδική πολεμική τακτική του Αζερμπαϊτζάν που σκοπεύει να απομονώσει και να τρομοκρατήσει τους Αρμένιους στο Αρτσάχ και τελικά να τους αναγκάσει να φύγουν – ένας κλασικός ορισμός της εθνοκάθαρσης. Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ έχει εκδηλώσει συχνά, δημόσια, τις προθέσεις του, να καθαρίσει το Αρτσάχ από τους αυτόχθονες Αρμένιους.

Κυβερνήσεις και θεσμοί σε όλο τον κόσμο δεν έχουν ξεγελαστεί από τη θεατρικότητα των κινήσεων του Αζερμπαϊτζάν και έχουν καλέσει το Μπακού να τερματίσει τον αποκλεισμό του διαδρόμου Λατσίν. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του, δήλωσε, ότι η ασφάλεια του λαού του Αρτσάχ είναι πρωταρχικής σημασίας και είναι δυνατή μόνο με την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και εμπορευμάτων κατά μήκος του διαδρόμου του Λατσίν και με την παρουσία μιας αξιόπιστης ειρηνευτικής αποστολής. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Σουηδία, η Ελλάδα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αναρίθμητοι άλλοι κάλεσαν το Αζερμπαϊτζάν να τερματίσει την πολιορκία του Αρτσάχ.

Το Αζερμπαϊτζάν παραβιάζει ξεκάθαρα την τριμερή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 9ης Νοεμβρίου 2020, δηλαδή την υποχρέωσή του να εγγυηθεί την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, οχημάτων και φορτίων προς αμφότερες κατευθύνσεις μέσω του Διαδρόμου του Λατσίν. Εάν δεν σταματήσει αμέσως η προκλητική αυτή κίνηση, το Αζερμπαϊτζάν θα προκαλέσει αναπόφευκτα ανθρωπιστική κρίση και θα υπονομεύσει την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή.

Το militaire channel επικοινώνησε με τον Αρτάκ Μπεγλαριάν

Υφυπουργό στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Αρτσάχ. Περιγράφει την τραγική κατάσταση στην οποία ζουν 120.000 άνθρωποι που δεν έχουν όχι την υποστήριξη αλλά ούτε καν τη προσοχή της «πολιτισμένης» Δύσης…

Από Militaire News

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.