Αύριο εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η υπόθεση των πλειστηριασμών απο τα FUNDS- ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9.30πμ  ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ FUNDS


Ρεπορτάζ: Αλ. Παπαδόπουλος

Για μια πρώτη νίκη των απανταχού δανειοληπτών έναντι των ξένων funds, κάνει λόγο ο δικηγόρος Γεώργιος Μπαρτζώκης, ενόψει της αυριανής υπόθεσης που εκδικάζεται από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου προκειμένου να επικυρωθεί η απόφαση 822/22, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στις ξένες εταιρείες (funds) που έχουν εξαγοράσει δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες, να βγάζουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα των δανειοληπτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρτζώκης, γνωστοποιεί την περίπτωση ενός πελάτη του, στην οποία ένα εκ των funds και συγκεκριμένα η εταιρεία Indrum Hellas, αποφάσισε να ζητήσει αναστολή του πλειστηριασμού για ακίνητο του εν λόγω δανειολήπτη στο Βόλο, από τη Δευτέρα (24/1) μια μέρα δηλαδή πριν από τη σημερινή εκδίκαση αίτησης ανακοπής του εν λόγω πλειστηριασμού, που κατέθεσε στο ειρηνοδικείο Βόλου ο συγκεκριμένος δικηγόρος.  

«Θεωρούμε πως η απόφαση ενός εκ των funds  και συγκεκριμένα της εταιρείας Indrum Hellas που αιτήθηκε την αναστολή του προγραμματισμένου για τις 8/2/23 πλειστηριασμού ενός ακινήτου δανειολήπτη στο Βόλο, συνδυαζόμενο με το γεγονός ότι σήμερα συζητήθηκε στο ειρηνοδικείο Βόλου το δικό μας αίτημα ανακοπής του εν λόγω πλειστηριασμού,  έχουν άμεση σύνδεση με την αυριανή εκδίκαση στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου της απόφασης 822/22» ανέφερε αρχικά ο κ. Μπαρτζώκης για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Στο εξώδικο που έστειλε η εν λόγω εταιρεία στον πελάτη μας, μάς ζητάει σε ένα μήνα να μπούμε στη ρύθμιση για τους ευάλωτους οφειλέτες αλλά και μας προτείνει τη διευκόλυνση πληρωμής μέρους του χρέους μας. Καταλάβαμε λοιπόν, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια συνδέεται άμεσα και έχει άμεση σχέση με την αυριανή υπόθεση που εκδικάζεται στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου για την απόφαση 822/22. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι οι εταιρείες funds που διαχειρίζονται τα δάνεια τα οποία αγόρασαν από τις ελληνικές τράπεζες, δεν μπορούν να κάνουν καμία ενέργεια για να βγάλουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια μας.

Καλούμε λοιπόν, τις εταιρείες διαχείρισης δανείων να κάνουν παρέμβαση αύριο στον Άρειο Πάγο για να ζητήσουν συμβιβασμό. Από την πλευρά μας αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, θα προσκομίσουμε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου τα σχετικά έγγραφα της εταιρείας Indrum Hellas προς τον δανειολήπτη πελάτη μας, για να δέσουμε την υπόθεση».

zougla.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.