Ερντογάν μετά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας: Δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα από την Ελλάδα


Με μήνυμα προς την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε το CNNturk, αναφερόμενος «στις προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας», ο τούρκος πρόεδρος τόνισε έντονα ότι «δεν θα γίνει ανεκτό οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK) του 2023 συνεκλήθη υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διήρκεσε 3 ώρες και 40 λεπτά.

Σε δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, αναφέρεται:

«Τονίστηκε έντονα ότι δεν θα γίνει ανεκτό οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός με στόχο την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Τονίστηκε ότι τα κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ θα πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με το δίκαιο και το πνεύμα της συμμαχίας.

Οι αποτρόπαιες επιθέσεις, οι οποίες αποτελούν εκδήλωση αντι-ισλαμικού ρατσισμού και στοχεύουν στις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων, καταδικάστηκαν έντονα.

Αναφέρθηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το μνημόνιο κατανόησης για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων με συγκεκριμένα βήματα.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι ενθαρρύνουν πράξεις που υπονομεύουν αξίες όπως η ελευθερία της θρησκείας, της συνείδησης και της σκέψης είναι συνένοχοι σε εγκλήματα μίσους.

Η Τουρκία υποστηρίζει την πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ και τα κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν θα πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με το δίκαιο και το πνεύμα της συμμαχίας».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.