Νέος οδικός χάρτης στην Λιβύη για την διεξαγωγή εκλογών!!

 



Ο Ακίλα Σάλεχ, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων (ΒΑ) στο Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης, και ο Καλέντ αλ-Μίσρι, πρόεδρος του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου της Λιβύης, δήλωσαν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένας νέος οδικός χάρτης για τη Λιβύη κι ότι έχει συμφωνηθεί ένα συνταγματικό έγγραφο.

Σάλεχ και Μίσρι έκαναν δήλωση στον Τύπο μετά την τριμερή συνάντησή τους με τον πρόεδρο του αιγυπτιακού κοινοβουλίου Αναφί Τζιμπαλί στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Κάιρο.

Επισημαίνοντας ότι είχαν καταλήξει σε συμφωνία με τον Μίσρι, ο Σάλεχ δήλωσε ότι η Λιβύη χρειάζεται μια ενιαία αρχή στη χώρα προκειμένου να διεξαχθούν εκλογές υπό την εποπτεία της κυβέρνησης.

Δηλώνοντας ότι θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός για τον καθορισμό των νέων διαδικασιών, όπως έγινε προηγουμένως στη Γενεύη, ο Σάλεχ δήλωσε ότι θα υπάρξει μια νέα αρχή μεταξύ των δύο κοινοβουλίων και ότι ένας νέος οδικός χάρτης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες στη Λιβύη.

Ο Σάλεχ δήλωσε ότι ο χάρτης που θα ανακοινωθεί μαζί με τον Μίσρι θα είναι ένα συνταγματικό έγγραφο και όχι ένα μεμονωμένο άρθρο.

Δηλώνοντας ότι οι απαραίτητες διαδικασίες θα ληφθούν σύμφωνα με τη γνώμη των δύο κοινοβουλίων και τους νόμους, ο Σάλεχ επεσήμανε ότι οι διαδικασίες αυτές περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθούν οι εκλογές, τον τρόπο με τον οποίο θα ενωθούν οι θεσμοί και παρόμοια ζητήματα.

Ο Σάλεχ τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη σύγκλιση μεταξύ των κοινοβουλίων για τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών το συντομότερο δυνατό.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι οι εκλογές, που αποτελούν την οριστική λύση στη λιβυκή κρίση, θα διεξαχθούν μόλις η ασφάλεια, η οργάνωση και η υλικοτεχνική υποδομή είναι έτοιμες.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.