«Άγιος Σάββας»: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν προκλητική συμφωνία της διοίκησης με ιδιωτική εταιρεία .


 
Nα σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ ζητά ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγίου
Σάββα» που ανακάλυψε -από τις αναρτήσεις των σχετικών αποφάσεων στην Διαύγεια-  ότι «μέσα στην περίοδο των γιορτών, η Διοίκηση του νοσοκομείου συγκάλεσε Δ.Σ για να εγκρίνει την προσφορά της μιας και μοναδικής ιδιωτικής εταιρίας που έχει απομείνει στον «διαγωνισμό» για τις υπηρεσίες φύλαξης του νοσοκομείου. Η διαδικασία λοιπόν βρίσκεται σε τελικό στάδιο και για έγκριση στον οικονομικό Επίτροπο».

Ο σύλλογος χαρακτηρίζει προκλητική αυτή την κίνηση «την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν από προσωπικό, που οι προϋπολογισμοί φέτος είχαν στερέψει από τον Αύγουστο και η χρονιά βγήκε με μπαλώματα, να χαρίζονται χιλιάδες ευρώ σε εργολάβους».

Χαρακτηριστική είναι η σύγκριση του κόστους αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι με αυτά που θα προσφέρει η εργολαβική εταιρείας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων του «Αγίου Σάββα»:

Σήμερα στο νοσοκομείο «Ό Άγιος Σάββας» και στο παράρτημα Κ.Η.Ν. εργάζονται 19 άτομα εκ των οποίων οι 4 είναι επικουρικοί εργαζόμενοι που με την τροπολογία που ψηφίστηκε πήραν παράταση εργασίας μέχρι 31/12/2023.

Από τους 15, λοιπόν, φύλακες με ΣΟΧ η πλειοψηφία τους εργάζεται στο νοσοκομείο μας 10 και πλέον χρόνια έχοντας αποκτήσει μια πολύτιμη εμπειρία τόσο στις κτιριακές υποδομές όσο και στην ιδιαιτερότητα των ασθενών του νοσοκομείου, στην λειτουργία και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Οι συνάδελφοι, παρά την χρόνια εμπειρία είναι κολλημένοι στο Μισθολογικό Κλιμάκιο 1(το κατώτερο δηλαδή), χωρίς καμία προοπτική ανέλιξης με βάση το ισχύον σύστημα.

Συνολικό κόστος των 15 εργαζομένων 12.196 ευρώ το μήνα χωρίς τις υπερωρίες.

Για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου γίνονται υπερωρίες για τις οποίες το ποσό που δίνεται είναι περίπου 1600,00 ευρώ μηνιαίως (ενδεικτικός μήνας Οκτώβριος 2022).

    Κόστος ανά μήνα: 12.196,00 + 1.600,00 = 13.796,00
    Το κόστος των εργοδοτικών εισφορών ανέρχεται στα 2.936,75 ευρώ.
    Συνολικό κόστος λοιπόν 13.760,00+2.936,75=16.732,75.

Άρα, χωρίς να υπάρχει καμία άλλη παροχή (ρουχισμός κλπ) οι υπηρεσίες φύλαξης στο νοσοκομείο κοστίζουν συνολικά περίπου 16.732,75 ευρώ μηνιαίως!

Το κόστος μισθοδοσίας των 4 επικουρικών εργαζομένων ανέρχεται στο ποσό των 3.632,00 τον μήνα χωρίς υπερωριακή εργασία και βαρύνει τον Προϋπολογισμό του νοσοκομείου μέχρι και 31/12/2023 όπου έχει δοθεί παράταση.

Αναφορικά με την προκήρυξη που βιάζεται και προχωράει η Διοίκηση του νοσοκομείου για την εργολαβική εταιρία έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Ανάλυση βαpδιών για την κάλυψη των 3 οκτάωρων βαρδιών:

    Πρωινή βάρδια (7πμ-3μμ) 5 άτομα + 1στο παράρτημα
    Πρωινή βάρδια Σάββατα Κυριακές και Αργίες (7πμ-3μμ) 3 άτομα
    Απογευματινή βάρδια (καθημερινές, Σάββατα Κυριακές και Αργίες) (3μμ-11μμ)
    Τρία άτομα κανένας στο παράρτημα όπου η λειτουργία του είναι από 7πμ έως 8μμ (για θεραπείες, ημερήσιας νοσηλείας χειρουργεία και ραντεβού
    Νυχτερινή βάρδια καθημερινές, Σάββατα, Κυριακές και Αργίες (11μμ-7πμ) 3 άτομα

Το κοστολόγιο των παραπάνω υπηρεσιών, το οποίο αριθμητικά είναι λιγότεροι εργαζόμενοι και λιγότερες προβλεπόμενες βάρδιες που δεν θα καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου, είναι με βάση την Προκήρυξη για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας φύλαξης 22.500,00 ευρώ μηνιαίως με την ένδειξη «ΠΙΘΑΝΗ ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ>) χωρίς μάλιστα το ΦΠΑ 24%.

Κι όλα αυτά την ώρα που έχει ήδη ακυρωθεί ένας διαγωνισμός γιατί δεν προσήλθαν εταιρίες λόγω μικρού εργολαβικού κέρδους και η Διοίκηση αύξησε το προβλεπόμενο ποσό για τις εταιρίες!

Το ετήσιο κέρδος για τον εργολάβο ξεπερνάει τα 70.000,00 ευρώ ποσό θα μπορούσε να δαπανηθεί για να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό που τόσο έχει ανάγκη το νοσοκομείο μας και όχι να δοθεί απλά για το κέρδος ενός ιδιώτη για να παρέχει υπηρεσίες που το νοσοκομείο ήδη έχει από τους εργαζόμενούς του στην φύλαξη.

“Για την κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων, των σκανδάλων, της εγκληματικής πολιτικής στην διαχείριση της πανδημίας και της καταστολής, σε συνεργασία πάντα με τις Διοικήσεις που πιστά την υπηρετούν προτεραιότητα έχει να βολέψουν “ημέτερους 11, να ενισχύσουν τις εργολαβικές εταιρίες που θησαυρίζουν και όχι να ενισχύσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ώστε να μπορούν τα νοσοκομεία να παρέχουν ολοκληρωμένη, επιστημονική και ανθρώπινη νοσηλεία για όλη την κοινωνία χωρίς διακρίσεις.

Ο Άγιος Σάββας δεν είναι η εξαίρεση είναι ο κανόνας. Παντού οι διοικητές προσπαθούν να κάνουν το ίδιο. Για αυτό η μονιμοποίηση όλων των ΣΟΧ είναι η μόνη λύση και όχι η ομηρία των 6μηνωv παρατάσεων που εξυπηρετεί μόνο την υπόθεση των κορακιών που λέγονται εργολάβοι. Δεν θα τους περάσει».

documentonews.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.