Επίσημη επίσκεψη της ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου στην Γερμανία...Συνάντηση με τον Γερμανό Πρόεδρο!""Εξαιρετικές οι ελληνογερμανικές σχέσεις""


 


 Τις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας και τις προοπτικές για ακόμη στενότερη συνεργασία ανέδειξαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ κατά τη συνάντησή τους νωρίτερα σήμερα στο προεδρικό ανάκτορο Bellevue, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί η κυρία Σακελλαροπούλου στη Γερμανία.

 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο κοινό όραμα των δύο χωρών, το οποίο, όπως είπε, βασίζεται στο κράτος δικαίου και στην απόκρουση κάθε είδους αναθεωρητισμού, ενώ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος τόνισε την ευθύνη των πολιτικών στη σημερινή δύσκολη εποχή, αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης στενότερων και ακόμη πιο φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρώτη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γερμανία, η οποία, όπως διευκρίνισε, καθυστέρησε λόγω της πανδημίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι «πολύ εντατικές συνομιλίες» των δύο Προέδρων, «σε μια δύσκολη εποχή στην οποία βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης στις δύο χώρες μας», θα συνεισφέρουν σημαντικά και προκειμένου «να διαμορφωθούν ακόμη πιο στενές και φιλικές (διμερείς) σχέσεις».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την πλευρά της περιέγραψε την επίσκεψή της στη Γερμανία ως απόδειξη του εξαιρετικού επιπέδου των σχέσεων των δύο χωρών και, αναφερόμενη στη συνάντησή της με τον κ. Σταϊνμάιερ, δήλωσε ότι θα αναδείξει «τη συναντίληψή μας για μια σειρά από μεγάλα θέματα που αφορούν τις προκλήσεις του καιρού μας». Οι δύο χώρες «μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το μέλλον της ηπείρου μας, το οποίο βασίζεται στις κοινές αξίες, στις ευρωπαϊκές αξίες, στο κράτος δικαίου και στην απόκρουση κάθε αναθεωρητισμού, από όπου και αν προέρχεται», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Bundestag Μπέρπερλ Μπας, ενώ αύριο θα μεταβεί στην καγκελαρία, όπου θα έχει συνάντηση με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.