ΝΑΤΟ: Ο Στόλτενμπεργκ περιμένει από τους συμμάχους να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναμένει ότι τα κράτη μέλη της συμμαχίας θα αυξήσουν τον τρέχοντα στόχο για τις αμυντικές δαπάνες τους, που είναι αυτή τη στιγμή στο 2% του ΑΕΠ τους, όταν συναντηθούν για τη σύνοδο κορυφής τους τον Ιούλιο στο Βίλνιους, δήλωσε ο ίδιος στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Υποθέτω ότι θα υπάρξει ένας νέος στόχος για τις αμυντικές δαπάνες όταν συναντηθούμε για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους φέτος τον Ιούλιο», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στη Welt. «Ο στόχος του 2% ήταν αρχικά για μια δεκαετία, δηλαδή μέχρι το 2024, έτσι πρέπει τώρα να τον επικαιροποιήσουμε».

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως δεν μπορεί να πει σε τι θα συμφωνήσουν τα κράτη μέλη. «Όμως υποθέτω ότι θα είναι ένας στόχος πιο φιλόδοξος από πριν, επειδή όλοι βλέπουν πως χρειάζεται να επενδύσουμε περισσότερο», πρόσθεσε. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι το Φεβρουάριο, πολλοί σύμμαχοι έχουν αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες τους.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.