Κολέγιο Αθηνών: Καταγγελία ότι εξωσχολικοί εισέβαλαν με μαχαίρια – Δεν βρήκε τίποτα η ΕΛΑΣ – Το μήνυμα που εστάλη στους γονείς

 Συναγερμός σήμανε πριν από λίγα λεπτά στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες Αλβανοί οπλισμένοι με μαχαίρια (κατά άλλες πηγές ο ένας έχει μαχαίρι) εισέβαλαν στο χώρο απειλώντας παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέκλεισαν τον χώρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε ότι άγνωστοι εξωσχολικοί μπήκαν με αιχμηρά αντικείμενα, όπως μαχαίρια στο Κολλέγιο Αθηνών. Τις πρώτες μαρτυρίες έκαναν μαθητές οι οποίοι είπαν ότι εντόπισαν αγνώστους να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο κρατώντας οπλισμό.


Για το συμβάν έγιναν δύο κλήσεις προς την Αστυνομία.

Μία μητέρα τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και κατήγγειλε εισβολή εξωσχολικών στον χώρο, ενώ το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε από υπάλληλο ασφαλείας του Κολλεγίου ο οποίος ενημέρωσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα και ο αξιωματικός υπηρεσίας την Άμεση Δράση.

Ο υπάλληλος αυτός φέρεται να έχει προσαχθεί και να δίνει κατάθεση για το τι ακριβώς είδε και ποιοι τον ενημέρωσαν για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τις έρευνες των αστυνομικών δεν βρέθηκαν ούτε αιχμηρά αντικείμενα ούτε εξωσχολικοί στον χώρο.
Ανακοίνωση από το Κολέγιο

Το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις εφαρμόστηκε στο Κολλέγιο Αθηνών, όπως έκανε γνωστό το ίδιο με επίσημη ενημέρωσή του προς τους γονείς των μαθητών, σε ό,τι αφορά στην παρουσία εξωσχολικών στο campus.

Σε αυτό γίνεται γνωστό κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός ασφάλειας, ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία στη συνέχεια έσπευσε άμεσα στο Κολλέγιο και έγινε εξονυχιστικός έλεγχος του campus.

Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, ενώ όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές του Κολλεγίου είχαν μείνει στη θέση τους, το Κολλέγιο επέστρεψε ξανά στην ομαλή του λειτουργία.

Αναλυτικά το μήνυμα που εστάλη στους γονείς:

«Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του Campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς. Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή Κυκλοφορία όλων στο campus».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.