Άρση της ασυλίας του Ανδρέα Πάτση εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής!!


 


 

Την άρση ασυλίας του, πρώην βουλευτή της ΝΔ και νυν ανεξάρτητου, Ανδρέα Πάτση εισηγείται, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προς την Ολομέλεια.

Με ομόφωνη απόφαση, η επιτροπή, εισηγείται την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή.  Το αίτημα που διαβίβασε ο αρμόδιος εισαγγελέας, Χαράλαμπος Τζώνης, ζητά την άδεια του κοινοβουλίου προκειμένου να ασκήσει δίωξη για τα αδικήματα της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και της συμμετοχής κατ’ εξακολούθηση σε εταιρεία αλλοδαπής.

Η Ολομέλεια της Βουλής, θα αποφανθεί επί του θέματος, το επόμενο διάστημα.

Αν τελικά αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ. Πάτση, ο εισαγγελέας θα προχωρήσει στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Και αμέσως μετά, σε μία τέτοια περίπτωση, ο βουλευτής θα κληθεί σε απολογία από τον αρμόδιο εφέτη – ειδικό ανακριτή.

Τα αδικήματα για τα οποία θα διωχθεί είναι πλημμελήματα κατά τον νόμο που σήμερα ισχύει.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι σε εξέλιξη βρίσκεται από τις αρχές Νοεμβρίου και η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα, Χρήστου Μπαρδάκη, για την υπόθεση Πάτση, ερευνώντας μία σειρά αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.