ΔΥΣΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ!! Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης επέτρεψε την κομποστοποίηση των νεκρών!


 
Μια εναλλακτική, «πράσινη» μέθοδο ταφής, την κομποστοποίηση, ενέκρινε η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, η έκτη από τις 50 στις ΗΠΑ που επιτρέπει αυτή την οργανική μέθοδο.

Η απόφαση που υπέγραψε το Σάββατο η κυβερνήτης Κάθι Χόκουλ θέτει μια σειρά από αυστηρές προϋποθέσεις για τη διαδικασία, αναφέρει ο Guardian.

Η σορός θα μεταφέρεται σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις και θα εναποτίθεται μέσα σε ειδικά, κλειστά κιβώτια όπου θα αποσυντίθεται πάνω σε ένα στρώμα από κομμάτια ξύλου ή άχυρα. Στο τέλος της διαδικασίας, μέσα σε έξι με οκτώ εβδομάδες, παράγονται 36 σάκοι από χώμα που θα είναι κατάλληλο για λίπασμα.

Το κόστος της διαδικασίας είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό της κλασικής κηδείας με ταφή ή της αποτέφρωσης, υποστηρίζουν οι εταιρείες που ειδικεύονται στην κομποσοτποίηση.

Η πρώτη Πολιτεία που επέτρεψε τη διαδικασία ήταν η Ουάσινγκτον, το 2019, και ακολούθησαν το Κολοράντο, το Όρεγκον, το Βερμόντ και η Καλιφόρνια.

Παρά ταύτα, καθολικές οργανώσεις είχαν πιέσει την Χόκουλ να ασκήσει βέτο ώστε να μην εγκριθεί η κομποστοποίηση για ανθρώπους για λόγους σεβασμού.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.