Ξεκινάει η διαδικασία άρσης της ασυλίας των Καϊλή και Σπυράκη, μετά από αίτημα του Ευρωκοινοβουλίου!


 Έπειτα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διαδικασία της άρσης ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη και της Εύας Καϊλή, λόγω απάτης η οποία δεν αφορά το σκάνδαλο διαφθοράς, Qatar Gate.

Συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν σήμερα στο Στρασβούργο υπέρ της τροποποίησης του άρθρου 7 του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ασυλία, με 610 ψήφους υπέρ, 26 κατά και 9 αποχές, που αφορά την υπεράσπιση των προνομίων και ασυλιών, και του άρθρου 9 που αφορά τις διαδικασίες σχετικά με την ασυλία. Το Ευρωκοινοβούλιο προχώρησε στην τροποποίηση αυτή του κανονισμού του για να ευθυγραμμιστεί με την εντολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Σημειώνεται πως η υπόθεση αυτή δεν αφορά το Qatar Gate. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στα τέλη Δεκεμβρίου ζήτησε την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη, λόγω εικαζόμενης απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Η απάτη αυτή συνδέεται με τη διαχείριση της βουλευτικής τους αποζημίωσης και την αμοιβή των διαπιστευμένων βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.

Σύμφωνα με πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά πάσα πιθανότητα αύριο η πρόεδρός του Ρομπέρτα Μέτσολα θα ανακοινώσει στην Ολομέλεια το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και την έναρξη της διαδικασίας για την άρση της ασυλίας των δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.