Τριπλασιάστηκαν οι αγορές κατοικιών των Ρώσων στην Τουρκία το 2022


 
Οι  Ρώσοι κατέγραψαν σχεδόν το 25% όλων των αγορών κατοικιών που έγιναν στην Τουρκία από αλλοδαπούς το 2022.

Οι Ρώσοι ανέβηκαν στην πρώτη θέση των αλλοδαπών με τις περισσότερες αγορές κατοικιών στην Τουρκία για το 2022, τριπλασιάζοντας τις αγορές κατοικιών στη γειτονική μας χώρας σε σχέση με το 2021.

Σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής στατιστικής αρχής (Turkstat), οι Ρώσοι υπήκοοι αγόρασαν 16.312 κατοικίες στη χώρα το 2022, σε μια αύξηση της τάξης του 203% σε σχέση με το 2021. Παράλληλα, οι Ρώσοι κατέγραψαν σχεδόν το 25% όλων των αγορών κατοικιών που έγιναν στην Τουρκία από αλλοδαπούς το 2022, μετέδωσε το Bloomberg.

Στη δεύτερη θέση έπεσαν οι Ιρανοί, με αγορές 8.223 κατοικιών στην Τουρκία για το περασμένο έτους, ενώ ακολούθησαν οι Ιρακινοί και οι Γερμανοί.

Σημειώνεται πως οι πωλήσεις κατοικιών σε αλλοδαπούς στην Αντάλια έφτασαν για το 2022 τις 21.862, αυξημένες κατά 77% σε ετήσιο επίπεδο.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.