Φορτηγό πλοίο,ελληνικών συμφερόντων, ακινητοποιήθηκε ανοιχτά της Τενερίφης με 4,5 τόνους κοκαΐνης -15 συλλήψεις!!


 




Φορτηγό πλοίο, που φέρεται να είναι ελληνικών συμφερόντων, ακινητοποιήθηκε ανοιχτά της Τενερίφης καθώς εντοπίστηκαν τεσσεράμισι τόνοι κοκαΐνης η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 180 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το φορτηγό πλοίο αναχαιτίστηκε κοντά στις Κανάριες Νήσους με περίπου 4.500 κιλά κοκαΐνης -παρότι αρχικά υπολογιζόταν ότι ήταν περίπου 3.000 κιλά κοκαΐνη.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης της Εθνικής Αστυνομίας, της Πολιτικής Φρουράς και της Τελωνειακής Επιτήρησης. Το σκάφος μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφη, όπου έφτασε περίπου στη μία το μεσημέρι της Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου. Μέσα στο προαναφερθέν πλοίο συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα.

Όπως αναφέρει το eldia.es, το πλοίο βρισκόταν υπό παρακολούθηση μετά από πληροφόρηση που είχε η ισπανική αστυνομία.

Το Blume, σημαίας Τόγκο, έπλεε χωρίς να ενεργοποιήσει τον φάρο που καθορίζει τη θέση του μέσω δορυφόρου. Το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι του Σάντος, στη Βραζιλία και λιμάνι προορισμού ήταν η Ρίγα, στη Λετονία.

Το ρεσάλτο στο πλοίο έγινε στα ανοιχτά της Τενερίφης και το οδήγησαν σε ισπανικό λιμάνι για να γίνουν οι εξονυχιστικοί έλεγχοι και να αρχίσουν να βγάζουν τα ναρκωτικά. Για την επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε το πλοίο Fulmar, με το οποίο προσέγγισαν το φορτηγό οι ισπανικές

Αρχές. Αυτό το πλοίο θεωρείται «ο τρόμος των εμπόρων ναρκωτικών» καθώς η κύρια αποστολή αυτού του περιπολικού είναι του λαθρεμπορίου αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.