ΓΙα την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας η Ελβετία σχεδιάζει την απαγόρευση των ηλεκτρικών αυτολινήτων!


 


 Η Ελβετία σχεδιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων   και να προχωρήσει και σε άλλα μέτρα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως αναφέρουν  τα διεθνή ΜΜΕ οι Ελβετοί έχουν εκπονήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις ενέργειας αυτόν τον χειμώνα

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τα ηλεκτρικά οχήματα θα απαγορευθούν για ‘όλες τις μετακινήσεις πλην των μόνων απαραίτητων.

Επίσης στους περιορισμούς εξετάζεται  αν θα μπορούσαν να δουν όλα τα αθλητικά στάδια και τις επιχειρήσεις αναψυχής κλειστά.

Η Ελβετία θα απαγορεύσει τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων για «μη βασικά ταξίδια, εάν η χώρα ξεμείνει από ενέργεια αυτόν τον χειμώνα», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που καταρτίζονται σε περίπτωση που οι Ελβετοί πληγούν από μπλακ άουτ ζητούν επίσης μείωση των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων έως και δύο ώρες την ημέρα, απενεργοποίηση των συστημάτων θέρμανσης σε νυχτερινά κέντρα και άλλα κτίρια και η θέρμανση σε κλειστούς χώρους να μην υπερβαίνει τους 20 βαθμούς Κελσίου. .

Τα μέτρα κρίσης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απαγόρευση των υπηρεσιών ροής και των παιχνιδιών, τα χριστουγεννιάτικα φώτα κλειστά και όλα τα αθλητικά στάδια και τις εγκαταστάσεις αναψυχής κλειστά.

Η Ελβετία φοβάται μια έλλειψη ενέργειας τους επόμενους μήνες, επειδή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές για να την αντιμετωπίσει τον χειμώνα.

Η χώρα λαμβάνει περίπου το 60 τοις εκατό της ενέργειάς της από υδροηλεκτρικούς σταθμούς, όπως φράγματα σε ποτάμια ή γεννήτριες που τοποθετούνται μεταξύ λιμνών.

Περίπου το ένα τρίτο της ισχύος του προέρχεται από πυρηνικά, τα οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καταργήσει σταδιακά, και το υπόλοιπο προέρχεται από ένα μείγμα παραδοσιακών μονάδων ορυκτών καυσίμων και ηλιακής ή αιολικής παραγωγής.

Συνολικά, η Ελβετία παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια κάθε χρόνο για να κρατά τα φώτα αναμμένα – αλλά αυτό το στατιστικό κρύβει τεράστιες αποκλίσεις από μήνα σε μήνα.

Επειδή η υδροηλεκτρική ενέργεια βασίζεται στις βροχοπτώσεις και το λιώσιμο του χιονιού για να συμπληρώσει τα ποτάμια και τις δεξαμενές, αυξάνεται φυσικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά πέφτει το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ελβετοί εξάγουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας σε γειτονικές χώρες κατά τους θερμότερους, υγρότερους μήνες και εισάγουν κατά τους ψυχρότερους.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.