Στη φυλακή παραμένει η Εύα Καϊλή: Η απόφαση του δικαστηρίου


 


Στη φυλακή θα παραμένει η Εύα Καϊλή για ακόμη έναν μήνα, καθώς ο Βέλγος εισαγγελέας θεώρησε ότι η τέως πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν είναι αρκετό να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, όπως είχε ζητήσει η ίδια.

Το κλίμα ήταν βαρύ και η απόφαση για την συνέχιση της κράτησης της Εύας Καϊλή σε φυλακή στις Βρυξέλλες είχε ήδη φανεί από το πρωί της Πέμπτης (22/12) κατά τη διάρκεια της απολογίας της. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του δικηγόρου της κυρίας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, λίγο πριν ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση.

Δύσκολα θα αποφασίσει ο Βέλγος εισαγγελέας την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή με περιοριστικούς όρους, είχε εκτιμήσει. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι κατά την ακρόαση ο εισαγγελέας είπε ότι το παιδί «δεν έχει καμία αξία», δηλαδή δεν συνιστά λόγω για την αποφυλάκιση της κυρίας Καϊλή.

Όπως δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, από τα ερωτήματα και την εισήγηση του κ. Εισαγγελέα, φάνηκε «όχι απλώς ότι το κλίμα δεν ήταν καλό - θα έλεγα ότι προϋπήρχε στο μυαλό του κ. Εισαγγελέα η πρότασή του, ότι η κ. Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή».

Σύμφωνα με το βελγικό Δίκαιο, για να προφυλακιστεί ένας άνθρωπος πρέπει να είναι ύποπτος φυγής ή να υπάρχει ο κίνδυνος - αν αφεθεί ελεύθερος - να καταστρέψει τα στοιχεία της δικογραφίας.

Ο Εισαγγελέας, όπως είπε, φοβάται εάν η Εύα Καϊλή θα διαφύγει από τη χώρα, σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος. Μάλιστα, έθεσε θέμα απαγωγής της από κατασκόπους του Κατάρ, όταν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή πρότειναν αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους στο σπίτι και με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Στο σημείο αυτό, ο κ. Δημητρακόπουλος περιέγραψε την αντίδρασή του προς τον εισαγγελέα: «Τότε υπάρχει και ο κίνδυνος να στείλει το Κατάρ στρατεύματα για να καταλάβει τις Βρυξέλλες και να κάνει την απαγωγή της Εύας Καϊλή...».

Η Εύα Καϊλή είχε ζητήσει αποφυλάκιση με κατ' οίκον περιορισμό και να έχει ένα τηλέφωνο - όχι κινητό - αποδεχόμενη να παρακολουθείται από την αστυνομία. Δέχτηκε να μην έχει καμία επαφή, παρά μόνο με το παδί της. «Άρα δεν μπορεί να είναι ύποπτη φυγής» σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος με αυτά τα μέτρα που πρότενε η ίδια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι πληροφορίες που έφταναν από τις Βρυξέλλες έλεγαν ότι ο Βέλγος εισαγγελέας έλεγε, επίσης, ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την έρευνα για την υπόθεση Qatargate. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.