Υπόθεση διαφθοράς Εύας Καϊλή..Στην δημοσιότητα δόθηκε η ανακοίνωση των Βελγικών αρχών!


 


  Δόθηκε στη δημοσιότητα από τις βελγικές Αρχές την Κυριακή η ανακοίνωση για την επιχείρηση διερεύνησης υπόθεσης δωροδοκίας Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ: Μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων και η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με το AFP.

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Βελγική δικαιοσύνη στο πλαίσιο των ερευνών για υπόθεση διαφθοράς, ενώ δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα. Σύμφωνα με το AFP, η Εύα Καϊλή - αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - είναι ένα από αυτά.

Οι συλλήψεις έγιναν για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την βελγική Le Soir, την Κυριακή, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση για την τεράστια επιχείρηση κατά της διαφθοράς που διεξάγει με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία, επιβεβαιώνοντας πως συνολικά έξι άτομα προσήχθησαν την Παρασκευή.

Οι προσαγωγές έγιναν με τις κατηγορίες συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Μετά την προσαγωγή τους, τέσσερα άτομα τέθηκαν υπό κράτηση από τον ανακριτή των Βρυξελλών Michel Claise, ο οποίος ηγείται της έρευνας.

«Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διαφθορά», αναφέρει αναλυτικά η εισαγγελία. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον δικαστή.

«Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε έρευνα χθες το βράδυ γύρω στις 8:00 μ.μ. στο σπίτι ενός δεύτερου ευρωβουλευτή», σημειώνει η εισαγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Soir, πρόκειται για το σπίτι του σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.