Ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η προοπτική μελλοντικών αυξήσεων στα επιτόκια απο την ΕΚΤ είναι ανησυχητική για τις υπερχρεωμένες χώρες!!


 

 
Η προοπτική μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανησυχητική  όπως η Ιταλία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς της κατά 50 μονάδες βάσης.

"Επωφεληθήκαμε ως χώρα για αρκετά χρόνια από μια ευνοϊκή κατάσταση, με επιτόκια κοντά ή κάτω από το μηδέν, και αυτό τώρα αλλάζει", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Τζιανκάρλο Τζορτζέτι σε εκδήλωση στη Ρώμη, σύμφωνα με το Reuters.

Είπε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων "θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να μας συμβουλεύσουν να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά και να αξιολογήσουμε τις συνέπειες για την πραγματική οικονομία".

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.