Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου



Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου

Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γραφείο του, ανακοινώθηκε ότι του επιβλήθηκε ποινή 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. 

Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό του Ιμάμογλου από την πολιτική ζωή της Τουρκίας, αν επικυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την προεδρία της Τουρκίας στις εκλογές του 2023, όπως αρχικά σκόπευε.

Ο Ιμάμογλου βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης Ερντογάν το 2019, όταν και κέρδισε τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, την οποία είχε επί 25 χρόνια το κόμμα AKP. Η εκλογή του αρχικά ακυρώθηκε από την κυβέρνηση, η οποία αναγκάστηκε ωστόσο να υποχωρήσει τρεις μήνες αργότερα μπροστά στην κινητοποίηση του εκλογικού σώματος, που προσέφερε στον αντιπολιτευόμενο μια ακόμη ευρύτερη νίκη.

Μερικούς μήνες αργότερα, ο Εκρέμ Ιμάμογλου χαρακτήρισε «ηλίθιους» αυτούς που είχαν ακυρώσει την πρώτη εκλογή του και εξαιτίας αυτού του χαρακτηρισμού έφτασε να διώκεται από την τουρκική δικαιοσύνη.

«Το μόνο που έκανα ήταν να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο στον υπουργό Εσωτερικών που με είχε χαρακτηρίσει ηλίθιο», είχε υποστηρίξει ο δήμαρχος.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.