Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΓΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 21 ΧΡΟΝΙΑ


 


 Ο μοναδικός ναός που είχε καταστραφεί στις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, η οποία είχε μετρήσει ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων, ήταν ελληνικός ορθόδοξος: o Άγιος Νικόλαος, στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Φέτος τα Χριστούγεννα όμως οι Έλληνες ομογενείς έζησαν μοναδικά συγκινητικές στιγμές, καθώς η εκκλησία άνοιξε για πρώτη φορά να λειτουργήσει, μετά από 21 χρόνια και ένα έργο αναστήλωσης συνολικού κόστους 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι θρησκευτικές αρχές αποφάσισαν να ξαναχτίσουν τον Άγιο Νικόλαο χαρίζοντας στο Σημείο Μηδέν και στους επισκέπτες του έναν τόπο λατρείας, προσευχής και περισυλλογής, που θα απευθυνόταν όχι μόνο σε ορθόδοξους χριστιανούς, αλλά σε ανθρώπους κάθε θρησκεύματος.

Στο νέο αρχιτεκτόνημα, μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε λευκό, πεντελικό μάρμαρο, το ίδιο που είχε χρησιμοποιηθεί και στον Παρθενώνα, ενώ το εσωτερικό της εκκλησίας διακοσμήθηκε με αγιογραφίες φιλοτεχνημένες από Έλληνα μοναχό.

Η ανακατασκευασμένη εκκλησία στέκει σε περίοπτη θέση στο Liberty Park, ατενίζοντας το μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου και τον φωτεινό θόλο του που, τις νύχτες, μας θυμίζει τις ζωές που χάθηκαν εδώ αλλά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από επαγγελματίες και εθελοντές για τη διάσωση τόσων άλλων.
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.