Αυξάνονται τα επιτόκια δανεισμού, παγωμένα τα επιτόκια καταθέσεων!

Για άλλη μια φορά οι τράπεζες αντί να γίνουν «ατμομηχανή ανάπτυξης», μετατρέπονται σε τροχοπέδη. Ακόμα χειρότερα, σε ένα ρεσιτάλ κερδοσκοπίας, την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες βλέπουν τις δόσεις τους να αυξάνονται, εκατομμύρια καταθέτες ουσιαστικά χρηματοδοτούν τα υπερκέρδη των τραπεζών, καθώς τα επιτόκια των καταθέσεων  δεν αυξάνονται!

Με απλά λόγια, οι τράπεζες εκμεταλλεύονται τις καταθέσεις πολιτών και επιχειρήσεων χωρίς να ενσωματώνουν τις αυξήσεις στα επιτόκια καταθέσεων.

Οι υφιστάμενοι δανειολήπτες όμως επιβαρύνθηκαν ακαριαία λόγω της αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, ενώ οι νέες δανειοδοτήσεις, γίνονται πλέον με όρους άλλων εποχών που νομίζαμε πως είχαν περάσει ανεπιστρεπτί έπειτα από την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Η αύξηση του κόστους στις επαγγελματικές δανειοδοτήσεις, έρχεται να προστεθεί στο αυξημένο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων λόγω των ανατιμήσεων στο κόστος ενέργειας και όχι μόνο. Πρακτικά, αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε νέες ανατιμήσεις διότι όταν το ανελαστικό κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων αυξάνεται, η αύξηση αυτή περνάει αυτούσια στην αγορά, διότι είναι αδύνατον πλέον να απορροφηθεί.

Οι συνέπειες λοιπόν αυτής της πρακτικής των τραπεζών θα επηρεάσουν το σύνολο της κοινωνίας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις για άλλη μια φορά στο έλεος της τραπεζικής κερδοσκοπίας.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.