Ένταση στις σχέσεις Ιαραήλ -Ιράν ...Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για την επίθεση στο τάνκερ ανοιχτά του Ομάν ισραηλινών συμφερόντων!!




 

Το πλοίο λειτουργεί από την Eastern Pacific Shipping που έχει έδρα στη Σιγκαπούρη, με την εταιρεία να ανήκει στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Ιντλάν Οφέρ.

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν ως υπαίτιο για την επίθεση με drone που σημειώθηκε ανοιχτά των ακτών του Ομάν, σύμφωνα με το 13tv.co.il.

Αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας του Ισραήλ ανέφεραν πως το Ιράν βρίσκεται πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε στο πετρελαιοφόρο Pacific Zircon. Το πλοίο λειτουργεί από την Eastern Pacific Shipping που έχει έδρα στη Σιγκαπούρη, με την εταιρεία να ανήκει στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Ιντλάν Οφέρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το τάνκερ που δέχθηκε χτύπημα το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα) περίπου 240 χλμ μακριά από τις ακτές του Ομάν.

Η Eastern Pacific σημείωσε πως το πλήρωμα του πλήρωμα του πλοίου είναι ασφαλές και πως δεν υπάρχουν ενδείξεις μόλυνσης από το χτύπημα, μετέδωσε το Associated Press.

Σύμφωνα με το AP, το κέντρο λειτουργίας ναυτικού εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, που καταγράφει την ναυτική κίνηση στην περιοχή, ανέφερε πως «είμαστε ενήμεροι για ένα περιστατικό και έχουν ξεκινήσει τις έρευνες» για αυτό.

Από την πλευρά των Αμερικανών, ο πέμπτος στόλος του Ναυτικού των ΗΠΑ είναι ενήμερος για ένα «περιστατικό» που σημειώθηκε στον Κόλπο του Ομάν, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.