Αμετακίνητος ο χρυσός μετά την άνοδο του δολαρίου


 Με το δολάριο να ανεβαίνει και με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται προς την ανακοίνωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ, ο χρυσός εμφάνισε μικρές απώλειες. Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,3% μετά την πτώση σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων την Τρίτη, μειώνοντας την απήχηση του χρυσού για τους ξένους αγοραστές.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου ο χρυσός σημείωσε πτώση 2,30 δολάρια ή 0,1% για να διαμορφωθεί στα 1.713,70 δολάρια την ουγγιά.

Τι ανέφεραν οι αναλυτές

Οι τιμές του χρυσού, την Τετάρτη, υποχώρησαν από την κορύφωση ενός μηνός που σημειώθηκε την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς το δολάριο ανέβηκε, αν και οι επενδυτές διέκοψαν τα μεγάλα στοιχήματα ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα που θα μπορούσαν να κατευθύνουν τη στρατηγική αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.


Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ράλι της Τρίτης ήταν ως επί το πλείστον βραχυπρόθεσμοι επενδυτές που κάλυπταν θέσεις πώλησης στην υποχώρηση του δολαρίου, υπάρχει μια φυσική έλλειψη παρακολούθησης καθώς μια τέτοια κίνηση είναι απίθανο να πυροδοτήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στη φυσική αγορά, δήλωσε ο αναλυτής της Julius Baer, ​​Carsten Menke. Τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) των ΗΠΑ για τον Οκτώβριο αναμένονται την Πέμπτη, με τους οικονομολόγους να αναμένουν επιβράδυνση τόσο του μηνιαίου όσο και του ετήσιου δομικού πληθωρισμού στο 0,5% και 6,5%, αντίστοιχα.

Καθώς ο ΔΤΚ είναι το μοναδικό πιο σημαντικό σημείο δεδομένων αυτή τη στιγμή, μια πιο ήπια από την αναμενόμενη μέτρηση θα δημιουργήσει ελπίδες ότι η Fed θα επιβραδύνει τη νομισματική της τάση, η οποία θα μπορούσε να επιβαρύνει το δολάριο και να αυξήσει τον χρυσό, πρόσθεσε ο Μένκε. Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ, καθώς αυτά αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας διατήρησής του.

«Ο χρυσός έκανε καλά που ξεπέρασε τα 1.700 δολάρια η ουγγιά. Έτσι, η διατήρηση των τιμών πάνω από αυτό το επίπεδο είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ, αναλυτής της Kinesis Money. Οι έμποροι παρακολουθούσαν επίσης τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον COVID στην κορυφαία καταναλωτή χρυσού στην Κίνα, με την πόλη Guangzhou να αντιμετωπίζει μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.