Υπόθεση Ινδαρέ: Αθώοι ο σκηνοθέτης και οι δύο γιοι του


«Άδειασε» τους εμπνευστές της αστυνομικής επιχείρησης  με  την «επίδειξη» απρόκλητης βίας στο Κουκάκι, το Δεκέμβριο του 2019, κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης στην οδό Ματρόζου, το δικαστήριο, αθωώνοντας το σκηνοθέτης Δημήτρη Ινδαρέ και τους δύο γιους του που βρέθηκαν κατηγορούμενοι για σειρά αδικημάτων.

Αν και οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων αθώωσαν και τους τρεις κατηγορουμένους λόγω αμφιβολιών, είναι χαρακτηριστική η πρόταση της εισαγγελέως η οποία τάχθηκε υπέρ της αθώωσής τους, χωρίς αμφιβολίες γιατί όπως τόνισε, δεν προέκυψε πως τέλεσαν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

«Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις.
Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα», τόνισε η εισαγγελέας προτείνοντας την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

 Η εισαγγελέας  διαπίστωσε σωρεία αντιφάσεων στις καταθέσεις των αστυνομικών σε σχέση με τα όσα είχαν υποστηρίξει προανακριτικά και επικαλέστηκε τις καταθέσεις γειτόνων, οι οποίοι είδαν τους τρεις κατηγορούμενους στο μπαλκόνι του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός επικαλέστηκε  το βίντεο που  προβλήθηκε στο δικαστήριο και το οποίο -όπως τόνισε- «δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έριχναν τα αδικήματα και άλλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους».

Τέλος, σημείωσε ότι από την κατ'οίκον έρευνα αλλά και από την εξέταση γενετικού υλικού δεν υπήρξε εύρημα που να συνδέει την οικογένεια Ινδαρέ με την κατάληψη στο διπλανό κτήριο και τόνισε ότι σε προγενέστερο χρόνο ο σκηνοθέτης είχε επικοινωνήσει με τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο ανήκει το υπό κατάληψη κτήριο για να την ενημερώσει ότι κάποιοι έχουν εισβάλει και διαμένουν εντός.

Να σημειωθεί πως ο σκηνοθέτης Δημ. Ινδαρές κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της εξύβρισης κατά συρροή και της παράνομης βίας, ενώ οι γιοι του κατηγορήθηκαν και για απείθεια, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή.

zougla.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.