«Όχι στην συνεκμετάλλευση, άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με Κύπρο» ζητά η Πατριωτική Ένωση«Όχι στην συνεκμετάλλευση, άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με Κύπρο» ζητά σε ανακοίνωση της η Πατριωτική Ένωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Αντί να έχει ήδη ξεκινήσει την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να κοιτά προς την «συνεκμετάλλευσή» τους με την Τουρκία.

Ακόμη και κατά την διάρκεια των δηλώσεών του χθες, με την Εσθονή πρωθυπουργό αναφερόμενος στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, είπε ότι η χώρα μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να επιλύσει τέτοιου είδους ζητήματα και έφερε ως παράδειγμα την συμφωνία οριοθέτησης που έκαναν Ισραήλ και Λίβανος. «Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ακριβώς άποψη προωθούν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς στη τοποθέτηση του εκπροσώπου του Στέητ Ντηπάρτμεντ τονίσθηκε ότι η μακροχρόνια άποψη των ΗΠΑ είναι ότι «η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή».

Η Πατριωτική Ένωση υπενθυμίζει ότι μοναδική βιώσιμη θέση εκκίνησης για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας είναι άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο. Κάθε τι διαφορετικό είναι εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Τουρκίας, εις βάρος αυτών της χώρας μας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.