BRICS: Αρνήθηκαν να ψηφίσουν κατά της Ρωσίας στον ΟΗΕ



Η ψηφοφορία που διεξήχθη στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ καταδίκασε μεν την ενσωμάτωση των περιοχών, χώρες όμως «κλειδιά» και πυρηνικές δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ινδία απείχαν αυτής ουσιαστικά με την ουδετερότητά τους τασσόμενες ευνοϊκά προς την Ρωσία.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ «καταδίκασε» τις πρόσφατες «παράνομες προσαρτήσεις» τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στις οποίες προχώρησε η Ρωσία εγκρίνοντας χθες βράδυ σχετικό ψήφισμα με 143 ψήφους υπέρ, 5 κατά και 35 αποχές.

Πέραν της Ρωσίας, εναντίον του κειμένου ψήφισαν η Λευκορωσία, η Συρία, η Βόρεια Κορέα και η Νικαράγουα.

Οι ψήφοι υπέρ ήταν δύο περισσότερες από τις 141 με τις οποίες είχε εγκριθεί το κείμενο που καταδίκαζε την ρωσική επιχείρηση, πριν από μισό χρόνο. Η Βραζιλία, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία ψήφισαν υπέρ.

Από την πλευρά του το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών πανηγυρίζει κάνοντας λόγο για τις χώρες που στέκονται στην «λάθος πλευρά της ιστορίας».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.