Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι στην Αγία Πελαγία!





Τραγωδία στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε την Κρήτη.

Ένας 50χρονος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, ενώ οι δύο συνεπιβάτες του αγνοούνται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, σφήνωσε στο κανάλι αντιπλημμυρικού έργου.  

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματος στο οποίο βρίσκονταν νωρίτερα όταν τον παρέσυρε χείμαρρος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες καθώς όπως σημειώνει πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα.

Όσον αφορά τον ένα από τους δύο αγνοούμενους, οι κάτοικοι της περιοχής τον είδαν να παρασύρεται από χείμαρρο. Στην επιχείρηση εντοπισμού των δυο αγνοούμενων συμμετέχουν και δύτες, με τις έρευνες να επεκτείνονται και στη θάλασσα. 

Οι δρόμοι της Αγίας Πελαγίας είχαν μετατραπεί από το πρωί του Σαββάτου σε ποτάμι εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει σημεία της Κρήτης. 

Τα νερά έχουν μπει σε καταστήματα και σπίτια, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές. 

Απεγκλωβισμός γυναίκας από αυτοκίνητο στη Λυγαριά

Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες από το πρωί του Σαββάτου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η ραγδαία αλλαγή του καιρού στην Κρήτη. Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί, εκτός από την Αγία Πελαγία, και στη Λυγαριά, όπου αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από την ορμή των νερών και χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό μιας γυναίκας.

Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό Άξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις. Στα σημεία που εντοπίζονται προβλήματα βρίσκονται ήδη κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών. Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι σε πολλά σημεία η κυκλοφορία. Με απόφαση του δήμου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί - όπως έγινε γνωστό - η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στο κέντρο επιχειρήσεων ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ήδη ο Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας.

zougla.gr
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.