Γιατί η κυβέρνηση ΔΕΝ μπορεί να κρύβεται πίσω από τον πόλεμο για την ακρίβεια στο ρεύμα!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 23/10/2022
Γιατί η κυβέρνηση ΔΕΝ μπορεί να κρύβεται πίσω από τον πόλεμο για την ακρίβεια στο ρεύμα!

Η είδηση είχε δημοσιευθεί στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και είχε αναδημοσιευθεί στο militaire.gr πριν από ακριβώς 1 χρόνο! 23 Οκτωβρίου 2021. Την επαναφέρουμε όπως ακριβώς είχε γραφτεί για να αποδειχτεί για ακόμη μία φορά ότι δεν ήταν ο πόλεμος που προκάλεσε τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα! Ο πόλεμος έκανε ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Η ακρίβεια στην Ελλάδα είχε ξεκινήσει πολύ πριν.

Η είδηση πριν από ακριβώς 365 ημέρες:

Αυξημένη κατά 189% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα αναμένεται να είναι η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας  για τον  Σεπτέμβριο, αφού που διαμορφώνεται στα 134,7 € / MWh από 46,6 € /  MWh το 2020. Παράλληλα αναμένεται νέα αύξηση για τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ οι σημερινές τιμές φέρνουν την Ελλάδα στην κορυφή της σχετικής λίστας με την τιμή της MWh να ανεβαίνει στα 242 €/ MWh . Το πρόβλημα είναι ευρύ σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο, ενώ στον Βορρά οι χρεώσεις είναι κατά πολύ χαμηλότερες.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ η αναφορά γίνεται στον   Σεπτέμβριο διότι αυτή η τιμή θα αποτυπωθεί στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που περιλαμβάνουν τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας για τον συγκεκριμένο μήνα.

Οι επιβαρύνσεις έρχονται μέσω της λεγόμενης ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ανάλογα με την πολιτική που ακολουθεί η κάθε εταιρεία αν γίνει η σχετική αναγωγή προκύπτει ότι «φουσκώνει» ο λογαριασμός περίπου κατά 11 με 12 λεπτά ανά kwh.

Η κρατική επιδότηση

Ήδη η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει επιδότηση την οποία οι καταναλωτές θα δουν στον λογαριασμό τους με την ένδειξη «πίστωση ταμείου ενεργειακής μετάβασης». Είναι 6 λεπτά του ευρώ / kwh για όλο το διάστημα μέχρι το τέλος του χρόνου, ωστόσο υπάρχει το πλαφόν της επιδότησης στις 300 KWh που σημαίνει ότι διαμορφώνεται στα 18 ευρώ τον μήνα.

Άρα ο λογαριασμός θα φουσκώσει για τα νοικοκυριά που θα χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψουν τη θέρμανση καθώς η κατανάλωση θα ανέβει  πάνω από το όριο των 300 KWh \, αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δεν δικαιούνται  αυτή την επιδότηση.

 

ΜΕΣΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020 46,6 € / MWh

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021 134,7 € / MWh

ΜΕΤΑΒΟΛΗ +189%

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ελλάδα 242,3 € / MWh

Ιταλία 233,3 € / MWh

Γαλλία 209,5 € / MWh

Ισπανία-Πορτογαλία 203,5 € / MWh

«ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ»

6 λεπτά του ευρώ / kwh

Πλαφόν επιδότησης οι 300 KWh

Μέγιστη επιδότηση: 18 € / μήνα

Από Militaire News 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.