Ο Ακάρ φτιάχνει πολεμικό κλίμα: «Μάρτυρες όσοι πεθάνουν για το Αιγαίο»
Ο Ακάρ φτιάχνει πολεμικό κλίμα: «Μάρτυρες όσοι πεθάνουν για το Αιγαίο»

Πολεμικό κλίμα φτιάχνει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Ο Ακάρ μιλώντας στην Ακαδημία της τουρκικής αεροπορίας είπε:

« Δεν υπάρχει οπισθοδρόμηση . Ό,τι πρέπει να γίνει έχει γίνει και γίνεται. Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες σχετικά. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. «Αν πεθάνω, θα γίνω μάρτυρας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θέλουμε τα πλούτη του Αιγαίου να μοιράζονται δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας…Η Ελλάδα είναι σύμμαχος εντός του ΝΑΤΟ, εξάλλου οι λαοί γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι γείτονες. Επομένως, μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και να επωφεληθούμε από αυτό. Λέμε ότι είναι υπέρ και των δύο χωρών. Αλλά λίγοι πολιτικοί στην Ελλάδα διατηρούν αυτή την ένταση με βάση τους προσωπικούς τους υπολογισμούς», είπε.

Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα «έκανε αναληθείς αξιώσεις κατά της Τουρκίας με συκοφαντίες για επεκτατισμό», ο Ακάρ είπε: «Η Ελλάδα προσπαθεί να θέσει τον εαυτό της σε κατάσταση θυματοποίησης με την πολιτική της συκοφαντίας και του ψεύδους. Υπάρχει μια «μεγάλη ιδέα» που συνεχίζεται εδώ και αιώνες».

Αναφέρθηκε στο 1922 λέγοντας: «Ορισμένες χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πληρεξούσιο κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία και έπεσαν στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, θυμηθείτε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε «μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε».
Από Militaire News 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.