Κυβέρνηση και τραπεζίτες παίζουν «θέατρο» για το ιδιωτικό χρέος! Ένα αποκαλυπτικό κείμενο του Δ.Λυρίτση

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 21/10/2022
Γράφει ο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΡΙΤΣΗΣ

Δικηγόρος
Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την πορεία υλοποίησης του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και οι μόνοι που προσκαλούνται να τοποθετηθούν είναι οι εκπρόσωποι των τραπεζών, των funds και της ΤτΕ. Καμία πρόσκληση σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, σε καταναλωτικές οργανώσεις, σε εκπροσώπους δανειοληπτών. Καμία πρόσκληση στους Δικηγορικούς συλλόγους.
– Σε μια σύναξη, λοιπόν, φίλων και αδελφών στη Βουλή – κυβέρνηση, τράπεζες και funds – πανηγυρίζουν γιατί έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το τεράστιο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους.
– Στήσανε χορό γιατί καταφέρανε τάχα να περιορίσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών σε 15 δις ευρώ από 95 δις ευρώ το 2019. Και όταν τους είπανε ότι δεν τα περιορίσατε αλλά τα μεταφέρατε από τους ισολογισμούς του ενός στους ισολογισμούς των άλλων και μάλιστα τα αυξήσατε έτι περαιτέρω σε 102 δις ευρώ (15 δις τράπεζες, 87 δις funds), τότε σταμάτησαν το χορό και πιάσανε το τραγούδι.
– Και το τραγούδι τους έλεγε ότι ρυθμίσανε αποτελεσματικά τα χρέη προς την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ. Και όταν τους είπανε ότι μόνο το 2022 οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 5,5 δις ευρώ στον ΕΦΚΑ και κατά 4 δις ευρώ στην ΑΑΔΕ, τότε σταμάτησαν το τραγούδι και πιάσανε τα βιολιά.
– Και τα βιολιά παιάνισαν την μουσική της επιτυχίας του εξωδικαστικού. Και ηχούσαν μελωδικά τα νούμερα – και 60 χιλ εγγραφές, και 32 χιλ ανακτήσεις και 9 χιλ οριστικοποιήσεις και και… και όταν τους είπαν ότι μετά από δυο χρόνια νέου πτωχευτικού ρυθμίστηκε μέσω της πλατφόρμας μόλις το 0,2% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών, τότε σίγησαν και τα βιολιά και άρχισε το θέατρο.
– Και το σπουδαίο έργο που ανέβηκε στην σκηνή με την ένδειξη «θρίλερ» είχε κινδυνολογία, εκβιασμούς και απειλές.. και άρχισαν τα «θα αυξηθεί το δημόσιο χρέος», «θα τεθεί εν κινδύνω η ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος», «θα έρθουν τα μνημόνια» κτλ …. Και όταν τους είπαν ότι είμαστε κράτος δικαίου, σύγχρονη δυτική αστική δημοκρατία με διάκριση των λειτουργιών του πολιτεύματος και ότι όταν δεν μας αρέσουν οι δικαστικές αποφάσεις δεν αλλάζουμε το νόμο για να τις προσπεράσουμε, τότε σιώπησαν για να σκεφτούν τι σημαίνουν οι παραπάνω έννοιες.
Και το συμπέρασμα της ημέρας-
4.200.000 πολίτες έχουν μη εξυπηρετούμενες οφειλές σε τράπεζες, funds, εφορία, εφκα.
270 δις ευρώ οι μη εξυπηρετούμενες απαιτήσεις.
1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί κατασχεμένοι.
45.000 πλειστηριασμοί ακινήτων το 2022.
Η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου μέσω των τιτλοποιήσεων απαιτήσεων και των πλειστηριασμών των funds από την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Καλό βράδυ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.