Τεράστια έκρηξη στη γέφυρα Κερτς στην Κριμαία


Τεράστια έκρηξη στη γέφυρα Κερτς στην Κριμαία

Η γέφυρα του Κερτς που ενώνει την Κριμαία με τη Ρωσία, με δυο οδοστρώματα και μια σιδηροδρομική γραμμή, χτυπήθηκε το πρωί του Σαββάτου με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη έκρηξη και να τυλιχθεί στις φλόγες ένα τμήμα της κατασκευής. 

Όλα ωστόσο δείχνουν πως πρόκειται για χτύπημα άγνωστης μέχρι στιγμής προέλευσης. Σημειώνεται  πως τους δύο τελευταίους μήνες, οι ουκρανικές δυνάμεις, είτε με πυραύλους, είτε με ντρόουν κατάφεραν ισχυρά πλήγματα κατά ρώσικων βάσεων στο έδαφος της Κριμαίας. Τα χτυπήματα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της ορατότητας ρωσικών αεροσκαφών, που έχουν τις βάσεις τους στη Κριμαία. Τη γέφυρα εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Το έργο κόστισε δισεκατομμύρια.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA κάνει λόγο δεξαμενή καυσίμων που βρίσκεται στις φλόγες στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Στενό του Κερτς.  «Δεξαμενή καυσίμων πήρε φωτιά σε έναν από τους τομείς της γέφυρας της Κριμαίας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να διευκρινίσει τι την προκάλεσε. «Οι αψίδες για τη διέλευση των πλοίων δεν υπέστησαν ζημιά», ανέφερε ακόμη.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, το ίδιο πρακτορείο, η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας είπε πως ανατινάχθηκε ένα φορτηγό. «Σήμερα στις 06:07 στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας από την πλευρά της χερσονήσου Ταμάν, ανατινάχθηκε ένα φορτηγό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την ανάφλεξη επτά δεξαμενών καυσίμων του τρένου, ακολουθώντας την κατεύθυνση προς τη Χερσόνησο της Κριμαίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδική και σιδηροδρομική γέφυρα, που άνοιξε το 2018 κι έχει σχεδιαστεί για τη σύνδεση της χερσονήσου Κριμαίας με το δίκτυο συγκοινωνιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.