Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας



Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο αγαπημένος τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικία 85 ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, απεβίωσε στο Ασκληπιείο Βούλας έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Ο αστικός μύθος λέει ότι μια εταιρεία με ξυραφάκια πρόσφερε στον Σταμάτη Κόκοτα ένα ιλιγγιώδες ποσό για να ξυριστεί με τη λεπίδα της μπροστά στην κάμερα, για ένα διαφημιστικό σποτ. «Είναι αλήθεια» είχε πει όταν ρωτήθηκε ο Σταμάτης Κόκοτας. «Μου έδιναν 50 εκατομμύρια δραχμές, ήταν πολλά λεφτά τότε, αλλά τους είπα, σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα».

Ακόμη ήταν μεγάλος φίλαθλος του Παναθηναϊκού και ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μάλιστα μία περίφημη Lamborghini που είχε, φέρεται να ήταν δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση που ήταν φανατικός θαυμαστής του.
Όταν ο Κόκοτας τραγούδησε με την Πιάφ

Τα πρώτα χρόνια ως νεαρός τραγουδιστής δούλευε στο Παρίσι ενώ είχε τραγουδήσει με την Εντίθ Πιάφ και γνώριζε την Μπριζίτ Μπαρντό, τη Ρόμι Σνάιντερ. «Έλεγα όλων των ειδών τα τραγούδια, γαλλικά, ισπανικά, ελληνικά, άγνωστος εδώ, φτασμένος εκεί. Είχα όμως την τύχη να με ακούσει ο μεγάλος λάτρης της λαϊκής μουσικής, ο Σταύρος Ξαρχάκος, σ' ένα ταξίδι του ήρθε και στην παριζιάνικη μπουάτ όπου τραγουδούσα και έτσι ξεκίνησαν όλα» είχε πει ο Σταμάτης Κόκοτας.

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα και την Έλλη και με τη δεύτερη σύζυγό του, τη Μαριάννα.




Δισκογραφία

1966 - Ένα μεσημέρι (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1967 - Όνειρο απατηλό
1968 - Κόκοτας
1968 - Κάποιο Καλοκαίρι (μουσική Δήμος Μούτσης)
1968 - Επιλογή
1968 - Χρώματα (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1969 - Ένα Χαμόγελο (μουσική Δήμος Μούτσης)
1969 - Κόσμε Αγάπη Μου (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1969 - Μαζί με τον Σταμάτη
1970 - Ξαρχάκος + Κόκοτας (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1971 - Χαλάλι σου ζωή (μουσική Λυκούργος Μαρκέας)
1971 - Σταμάτης Κόκοτας
1972 - Μικρές ώρες (μουσική Γιώργος Κατσαρός)
1972 - 4-5-3 (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
1972 - 12 Φύλλα της καρδιάς
1973 - Μέρες αγάπης (μουσική Γιάννης Σπανός)
1973 - Διαδρομή (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
1973 - Νο 4
1973 - Τα ωραία του Τσιτσάνη (μουσική Βασίλης Τσιτσάνης)
1973 - Παλιά μεράκια
1974 - Νο 5 - Εγώ και ο έρωτας
1974 - Συναναστροφές (μουσική Αντώνης Κατινάρης)
1975 - Μια ζωγραφιά (μουσική Χάρης Λυμπερόπουλος)
1975 - Θα συναντηθούμε (μουσική Βαγγέλης Πιτσιλαδής)
1977 - Τελευταία νύχτα (μουσική Απόστολος Καλδάρας)
1978 - Θα σου χρωστώ (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
1979 - Με αγάπη Σταμάτης
1980 - Το διάταγμα... και άλλα (μουσική Γιώργος Ζαμπέτας)
1980 - Ο Σταμάτης Κόκοτας τραγούδα για όλους Απόστολο Καλδάρα
1983 - Για πάντα
1984 - Καρδιά παραπονιάρα
1985 - Τσιτσάνης-Θεοδωράκης-Κόκοτας– Ανέκδοτα τραγούδια
1987 - Κάθε τραγούδι μου για σένα
1988 - Ένας καλεσμένος
1989 - Ευτυχώς υπάρχουν και τα όνειρα
1990 - Θα μείνει η αγάπη μας
1993 - Οι διπλοπενιές
1994 - Για σας τα διάλεξα
2002 - Αυτά που ήθελα να πω
2002 - Μια ζωή...(μουσική Ανδρέας Καραγιαννόπουλος)
2003 - Τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη
2003 - Τραγουδά Γιώργο Μητσάκη
2019- Όλα για μένα είσαι εσύ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.