Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις φοιτητικών σχημάτων κατά της εγκατάστασης ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ


Σε αποκλεισμό της εισόδου του ΑΠΘ, επί της οδού Εγνατίας, μπροστά από την μπάρα ελέγχου της εισόδου στον κεντρικό δρόμο του campus προχώρησαν από το πρωί φοιτητές, που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν το σχήμα των ΕΑΑΚ. Οι συγκεντρωθέντες φωνάζουν συνθήματα κατά της εγκατάστασης της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στο ΑΠΘ.

Φοιτητές, μέλη της Πανσπουδαστικής, συγκεντρώθηκαν για τον ίδιο λόγο μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και εκπρόσωποί τους κατέθεσαν τα αιτήματα τους στη διοίκηση του Ιδρύματος.

Σε ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση Πανεπιστημίων της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ ανέφερε ότι «η κυβερνητική προσπάθεια να επιταχυνθεί η μετατροπή των πανεπιστημίων σε επιχειρήσεις θα μείνει στα χαρτιά και το "σιδηρόφραχτο" πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων, θα βρει απέναντί του ενωμένους φοιτητές, εργαζόμενους και καθηγητές».

Μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησε αντίστοιχη κινητοποίηση μπροστά στο κτίριο διοίκησης από μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται περιμετρικά του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.