Καταστράφηκε το αρχείο παρακολούθησης Ανδρουλάκη την ημέρα που έκανε την καταγγελία!


Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος στη κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις , αποκάλυψε ότι η καταστροφή του αρχείου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή Κοντολέοντα την ίδια ημέρα που έγινε η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του.

Ο Χρήστος Ράμμος είπε πως η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέοντα, ενώ την ίδια ημέρα ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Πρόκειται για τις 29 Ιουλίου, ημέρα που οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη προσκόμισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ διάβασε το πρακτικό της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Ράμμος, φέρεται να υποστήριξε πως η αρχική απάντηση του Θεμιστοκλή Δεμίρη στο αίτημα πρόσβασης του φακέλου Ανδρουλάκη ήταν πως δεν ξέρει αν υπάρχει, ήξερε μόνο για ένα έγγραφο Κοντολέων-Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού. Και πρόσθεσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως σε νέο έλεγχο μετά από δυό-τρεις ημέρες, δόθηκε στην Αρχή από την ΕΥΠ έγγραφη δήλωση του Θεμιστοκλή Δεμίρη ότι η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα ενώ στην συνέχεια ο νέος διοικητής της ΕΥΠ επικαλέσθηκε απόρρητο και καθήκον εχεμύθειας για να μην δώσει άλλες απαντήσεις.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται να ανέφερε ακόμα πως η εισαγγελέας Βλάχου, αρμόδια για την ΕΥΠ, είπε πως η κρίση της είναι ανέλεγκτη και πως δεν μπορεί να δείξει στοιχεία. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να σημειώνει πως γενικά υπήρχε άρνηση συνεργασίας από την αρμόδια εισαγγελέα και την ΕΥΠ με υπεκφυγές, σημειώνοντας ακόμα πως πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. «Δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια» φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, σημειώνοντας για την υπόθεση πως το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να υπάρχουν ανέλεγκτες νησίδες.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.