Αναδρομική «κεραμίδα» από την Εφορία σε χιλιάδες συνταξιούχους


Αναδρομική «κεραμίδα» από την Εφορία έρχεται σε χιλιάδες συνταξιούχους το φθινόπωρο, η οποία αφορά στη φορολογία ξεχασμένων και αδήλωτων αναδρομικών.

Πρόκειται για αναδρομικές αποδοχές που έλαβαν το έτος 2016 και τα οποία φορούσαν είτε το 2016 είτε παλαιότερα έτη, αλλά καταβλήθηκαν εντός του 2016.

Η ΑΑΔΕ, επείγεται να αποστείλει τα σχετικά σημειώματα, εντός του 2022, καθώς το φορολογικό έτος 2016 παραγράφεται την 31η Δεκεμβρίου 2022, οπότε, οι βεβαιώσεις των αναδρομικών φόρων θα πρέπει να γίνουν εντός του τρέχοντος έτους.

Παρόμοια πρόβλημα αντιμετώπισαν οι συνταξιούχοι και τα δύο προηγούμενα έτη, που αφορούσαν αναδρομικά που καταβλήθηκαν στα έτη 2014 και 2015.
Μάλιστα, χιλιάδες περιπτώσεις από αυτές εκκρεμούν ακόμη στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ, ή στα διοικητικά δικαστήρια, καθώς οι συνταξιούχοι, αμφισβητούν τη νομιμότητα επιβολής των συγκεκριμένων φόρων και των αναδρομικών προστίμων.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζητάει από την ΑΑΔΕ και από το Υπουργείο Οικονομικών, να αποκαταστήσουν την άδικη μεταχείριση σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων και ειδικά για παλαιότερες υποθέσεις που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ με την πενταετή παραγραφή και τις οποίες με εμμονή απορρίπτει.

Επίσης, Το ΕΝΔΙΣΥ καλεί τα μέλη του που λαμβάνουν νέα σημειώματα από την Εφορία, να επικοινωνήσουν μαζί του, έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό. Θα ελεγχθεί κάθε περίπτωση χωριστά και θα υπάρξουν προτάσεις για την καλύτερη μέθοδο επίλυσης, αναφέρει το ΕΝΔΙΣΥ.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.