Βραζιλία: για να κανουν καλαμακια οικολογικα εγινε Ρεκόρ 15ετίας για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

 

 Βραζιλία: Ρεκόρ 15ετίας για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

 Βραζιλία: για να κανουν καλαμακια οικολογικα εγινε Ρεκόρ 15ετίας για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

Ειναι λιγο τραγικο να ακους για κλιματικη κριση αλλαγη κλπ και ομως τα ρεκορ για πλημμυρες ηη ζεστη ηη κρυο ανοικουν σε παρελθον,τοτε δεν ειχε κριση πριν αιωνες ,,Εδωστο σημερα  το μονο που εχει αυξηθει ειναι οι τρυπες του οζοντος και οι πυρκαγιες ,,,μαλιστα ,,,καινε τα δαση για να κανουν καλαμακια οικολογικα ενω το πλαστικο ειναι 100%% ανακυκλωσιμο ....να επιβαλεις ενα μπονους που μαζευεται ,δηλαδη η καρετα καρετα ρωει το πλαστικο καλαμακι ενω το ξυλαρακι απο τα σουβλακια ηη τα κινεζικα κουταλια που ειναι εκατομυρια στην θαλασσα δεν τρυπουν το στομαχι της ,,,,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΩΧΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩς ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟς ΤΟΝ ΑΜΑΖΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΠΝΕΥΜΩΝΑ ΤΗς ΓΗς ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΤΙς ΤΣΕΠΕς ΤΟΥς ???
,
Ο αριθμός των πυρκαγιών στο βραζιλιάνικο τμήμα του Αμαζονίου έφθασε τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ακόμη ένα σημάδι της καταστροφής που συντελείται στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου.

Δορυφορικές εικόνες εντόπισαν 3.358 εστίες φωτιάς τη Δευτέρα 22 Αυγούστου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό σε μια ημέρα από τον Σεπτέμβριο του 2007, επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη αξιωματούχος του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών (INPE) στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Ο αριθμός των πυρκαγιών είναι τρεις φορές υψηλότερος από εκείνον της 10ης Αυγούστου 2019, που χαρακτηρίστηκε «Ημέρα της Φωτιάς», επειδή αγρότες φέρονται να επιδόθηκαν σε συντονισμένες εμπρηστικές ενέργειες, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

Σύμφωνα με τον Αλμπέρτο Σέτζερ, επικεφαλής του προγράμματος παρακολούθηση πυρκαγιών του ΙΝΡΕ, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι πύρινες εστίες της Δευτέρας προκλήθηκαν από συντονισμένους εμπρησμούς.

Ειδικοί αποδίδουν τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο στη δράση αγροτών, κτηνοτρόφων και κερδοσκόπων, οι οποίοι «καθαρίζουν» τη γη καίγοντας δέντρα.

Η περίοδος των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο ξεκινά συνήθως τον Αύγουστο, όταν αρχίζει η ξηρασία. Από την αρχή του μήνα έχουν καταγραφεί 24.124 εστίες φωτιάς και ενδέχεται να είναι ο φετινός Αύγουστος να είναι ο χειρότερος επί προεδρίας του Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας επικρίνεται για την υποστήριξή του στην καταστροφή μέρους του Αμαζονίου προς όφελος της γεωργίας. Από τότε που ανέλαβε την εξουσία, τον Ιανουάριο του 2019, ο μέσος όρος της ετήσιας αποψίλωσης των δασών στο βραζιλιάνικο τμήμα του Αμαζονίου έχει αυξηθεί κατά 75% σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία.

Απευθυνόμενος στους επικριτές του από το εξωτερικό, ο πρόεδρος της Βραζιλίας έγραψε χθες Πέμπτη σε ανάρτησή του στο Twitter: «Αν ήθελαν να τους ανήκει ένα όμορφο δάσος, θα έπρεπε να είχαν διατηρήσει αυτά στις χώρες τους… Ο Αμαζόνιος ανήκει και θα ανήκει πάντα στους Βραζιλιάνους».

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.