Η Ρωσία έβαλε την Ελλάδα στη μαύρη λίστα «μη φιλικών χωρών»


Η ρωσική κυβέρνηση διεύρυνε τον κατάλογο των χωρών που φέρουν τον χαρακτηρισμό «μη φιλικές προς τη Ρωσία», σε βάρος των οποίων λαμβάνονται αντίμετρα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του υπουργικού συμβουλίου σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ria Novosti.

Τα αντίμετρα αυτά προβλέπονται με προεδρικό διάταγμα της 23ης Απριλίου 2021. Το έγγραφο προβλέπει τον περιορισμό της δυνατότητας (μέχρι την πλήρη απαγόρευση) για τέτοιες χώρες να προσλαμβάνουν Ρώσους εργαζομένους για τις πρεσβείες τους, τα προξενεία και τα γραφεία αντιπροσωπείας κρατικών φορέων.

Ανάμεσα στις χώρες που μπήκαν στη λίστα είναι και η Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουνίου οι ρωσικές αρχές κήρυξαν οκτώ διπλωματικά στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, καθώς και του Γενικού Προξενείου Μόσχας, ως persona non grata.

Στη λίστα, πέρα από την Ελλάδα προστέθηκαν επίσης οι εξής χώρες: Δανία, Σλοβενία, Κροατία και Σλοβακία.

Το σχετικό διάταγμα θέτει συγκεκριμένα αριθμό των υπαλλήλων που μπορούν να προσλάβουν οι πρεσβείες και τα προξενεία αυτών των κρατών στη Ρωσία. Συγκεκριμένα για τη χώρα μας το όριο τέθηκε στα 34 άτομα.

Για τις υπόλοιπες χώρες ισχύουν τα εξής: 20 άτομα για τη Δανία και 16 για τη Σλοβενία. Όπως αναφέρεται, η Σλοβενία ​​και η Κροατία δεν μπορούν πλέον να απασχολούν τοπικό προσωπικό στις διπλωματικές και προξενικές τους αποστολές.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, επιβλήθηκαν παρόμοιοι περιορισμοί στις διπλωματικές αποστολές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Επιπλέον, τον Μάρτιο του 2022, η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε κατάλογο ξένων κρατών και εδαφών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά της Ρωσίας. Στον κατάλογο βρίσκονται 48 περιοχές: Αυστραλία, Αλβανία, Ανδόρα, Ηνωμένο Βασίλειο, όλες οι χώρες της ΕΕ, Ισλανδία, Καναδάς, Λιχτενστάιν, Μικρονησία, Μονακό, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Κορέα, Σαν Μαρίνο, Βόρεια Μακεδονία, Σιγκαπούρη, ΗΠΑ, Ταϊβάν, Ουκρανία, Μαυροβούνιο, Ελβετία, Ιαπωνία.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.