Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΜΟΛΙΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΝΑΔΗ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!Υποτίθεται ότι πρόκειται για μία καθαρά ποινική υπόθεση και η κυβέρνηση ζητά να μην πολιτικοποιείται. Όμως ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μόλις άκουσε έφηβους βουλευτές να μιλούν για Λιγνάδη και νόμο Κεραμέως τους έκλεισε τα μικρόφωνα την ώρα που εξέφραζαν την συμφωνία τους με τον εκπρόσωπό τους! Οι έφηβοι βουλευτές διαμαρτύρονται για λογοκρισία και θέτουν έλλειψη Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής προήδρευε στη Βουλή των Εφήβων. Η συζήτηση αφορούσε τον ψηφιακό κόσμο και ήταν εξ αποστάσεως. Οι ερωτήσεις και τα θέματα ήταν δοσμένα και ο μόνος χώρος έκφρασης των εφήβων βουλευτών ήταν το chat που λειτουργούσε παράλληλα.
Ένας μαθητής – βουλευτής μίλησε για τον Λιγνάδη, τον Κορκονέα, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και το νόμο – έκτρωμα Κεραμέως για την παιδεία. Ο έφηβος βουλευτής Ραφαήλ Διόλαντζης είπε: «μπορεί να ασχολούμαστε με τον ψηφιακό κόσμο, αλλά βλέπουμε και τα νομοσχέδια εκτρώματα που περνάνε στη Βουλή με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για Λιγνάδη και Κορκονέα και θα έπρεπε η μαθητική κοινότητα να ασχολούμαστε και γι’ αυτά».

Αμέσως στο chat όπου οι έφηβοι βουλευτές μπορούσαν να εκφράσουν τη γνώμη τους υπήρξε σωρεία θετικών αντιδράσεων. Όπως είπε (στο Κόντρα) ο έφηβος βουλευτής Δημήτρης Μυρογιάννης για τον συνάδελφό του, «έλαβε μεγάλη υποστήριξη όταν τα είπε» με σχόλια στο «πέστα», «μπράβο» κ.λπ.

Όμως το chat που ήταν ο μοναδικός χώρος συζητήσεων για τους έφηβους βουλευτές έκλεισε! Η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη ανέφερε ότι οι έφηβοι βουλευτές όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να σχολιάσουν και να στείλουν άλλα μηνύματα, διαμαρτυρήθηκαν και έβαζαν στην κάμερά τους χαρτιά που έγραφαν «δεν είναι δημοκρατία», «είναι λογοκρισία».

«Δεν έχω ξαναδεί σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση ο πρόεδρος να μιλά περισσότερο από τον βουλευτή», σχολίασε πικρά ο Δ. Μυρογιάννης, μέλος της Βουλής των Εφήβων και συμπλήρωσε: «Δεν ακουστήκαμε, ο χρόνος ήταν ελάχιστος, η συνομιλία ήταν η μοναδική μας ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις».

«Έλαβα τεράστιο κύμα υποστήριξης στην συνομιλία της υποδομής της Βουλής των Εφήβων. ”Καλά τα λες” μου έλεγαν. Και ξαφνικά έπεσε μαύρο, δεν μπορούσαμε να στείλουμε άλλα μηνύματα» είπε ο Ρ. Διολαντζής, άλλο μέλος της Βουλής των Εφήβων.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.