Υπόθεση Λιγνάδη: Έφεση από την Εισαγγελία για τη μια αθώωση και τις ποινέςΥπόθεση Λιγνάδη: Έφεση από την Εισαγγελία για τη μια αθώωση και τις ποινές

Αντιμέτωπος με αυστηρότερες ποινές θα είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης όταν δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που ασκήθηκε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας με την οποία του επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών για δύο βιασμούς, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, ανοίγοντας την πόρτα της φυλακής για τον καταδικασθέντα πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου.  

Μετά το σάλο που προκάλεσε η δικαστική απόφαση, σχεδόν 10 ημέρες μετά, η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Χαλβά άσκησε έφεση τόσο ως προς το αθωωτικό της σκέλος για μία υπόθεση βιασμού όσο και ως προς το ύψος των ποινών που  επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο ηθοποιό και σκηνοθέτη, κρίνοντας πως δεν αντιστοιχούν στη βαρύτητα των αδικημάτων.

Η εισαγγελέας θεωρεί ότι ο Δημ. Λιγνάδης θα έπρεπε να καταδικαστεί σε βαρύτερες  ποινές ακόμη και για τους δύο βιασμούς που κρίθηκε ένοχος, λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

Όσο για την αθώωση του Δημ. Λιγνάδη για το βιασμό του πρώτου καταγγέλλοντα, η εισαγγελέας διαφωνεί με την απόφαση του δικαστηρίου, εκφράζοντας αντίθετα την πεποίθησή της πως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και την μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή ότι η πράξη έχει τελεστεί.

Να σημειωθεί πάντως πως η έφεση κατά της απόφασης του Δημ. Λιγνάδη, δεν μπορεί να επηρεάσει σε αυτή τη φάση το θέμα της αποφυλάκισής του, παρά μόνο να «προϊδεάσει» για το τύχη του κατηγορούμενου στη δευτεροβάθμια δίκη του, όποτε αυτή βέβαια διεξαχθεί. 
zougla.gr
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.