Βγήκε για έρευνες το τουρκικό γεωτρύπανο Αbdoulhamind HanTo τουρκικό γεωτρύπανο Αbdoulhamind Han εξήλθε από το λιμάνι του Tasucu στην νότιο Τουρκία συνοδευόμενο από το ανεφοδιαστικό Ilhan, ένα ρυμουλκό και μια φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού κλάσης “G” και κινείται νοτιοδυτικά. 

Είναι το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο (τα άλλα τρία είναι τα Fatih, το Kanuni και το Yavuz) τα οποία αποτελούν τον μεγαλύτερο κρατικό στόλο γεωτρύπανων της Ευρώπης κι έναν από τους μεγαλύτερος του κόσμου.

Το Αbdoulhamind Han παρακολουθείτε δορυφορικά από ισραηλινό και γαλλικούς δορυφόρους οι οποίοι ενημερώνουν σχετικά το ΓΕΕΘΑ.

Το πλοίο είναι μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων μπορεί να κάνει γεωτρήσεις σε βάθος 12.200 μέτρων.

Αυτό είναι και το πρόβλημα της ελληνικής πλευράς, καθώς μπορεί άνετα να επιχειρήσει σε όλη την έκταση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ακόμα και στα πιο βαθιά σημεία.

Το Αbdoulhamind Han, θα αξιοποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνών του Oruc Reis προ δύο ετών, όταν επί τρεις μήνες αλώνιζε ανενόχλητο συνοδεία, Μοίρα του τουρκικού Στόλου, την ελληνική υφαλοκρηπίδα από την Ρόδο και την Κάρπαθο μέχρι τη νοτιοανατολική πλευρά της πολιορκώντας το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Ήδη ο τουρκικός Στόλος στο Ακσάζ έχει εντοπιστεί να ετοιμάζεται για «ενέργειες».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.