Αίτημα από την Τουρκία στην Rolls-Royce για συμπαραγωγή κινητήρα για το εγχώριο αεροσκάφος της!!


 


 

Η Τουρκία έστειλε στη Rolls-Royce αίτημα για προτάσεις καθώς επιδιώκει μια συμφωνία για τη συμπαραγωγή κινητήρα για το εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος της χώρας, το TF-X, σύμφωνα με τον επικεφαλής προμηθειών της κυβέρνησης.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ και ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγός Χασάν Κουτσουκακιούζ ηγήθηκαν δύο ανώτατων τουρκικών αντιπροσωπειών σε επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο για νέο γύρο συνομιλιών. Η Τουρκία περιμένει πλέον την αξιολόγηση και την απάντηση του Βρετανού κατασκευαστή κινητήρων.

"Πρέπει να βρούμε κοινό έδαφος σε ένα σημείο που έχει νόημα και για τα δύο μέρη", είπε ο Ντεμίρ. "Είναι επιτακτική ανάγκη για εμάς ο κινητήρας να παράγεται στην Τουρκία… η Τουρκία πρέπει να έχει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας".

Ο Ντεμίρ περιέγραψε την προσέγγιση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου στο σχέδιο ως "γενικά θετική".

Μια πτυχή της πιθανής συμφωνίας, είπε, περιλαμβάνει τη δυνατότητα εξαγωγής του κινητήρα σε άλλες χώρες. "Για αυτόν τον λόγο δεν θέλουμε περιορισμούς στις εξαγωγές", εξήγησε.

Τον Οκτώβριο του 2016, η Rolls-Royce πρόσφερε μια κοινή συνεργασία παραγωγής στην Τουρκία για να τροφοδοτήσει τις προγραμματισμένες τουρκικές πλατφόρμες και να υποστηρίξει πιθανές πωλήσεις σε τρίτους. Η πρόταση της εταιρείας αφορούσε μια μονάδα παραγωγής στην Τουρκία για την κατασκευή κινητήρων για το TF-X, καθώς και για ελικόπτερα, τανκ και πυραύλους.

Τον Ιανουάριο του 2017, η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο BAE Systems και η Turkish Aerospace Industries υπέγραψαν συμφωνία αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών (126 εκατομμύρια δολάρια) για την ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους. "Συνεργαζόμαστε με την Turkish Aerospace για να φέρουμε τεχνογνωσία στο πρόγραμμα TF-X", ανέφερε η BAE στο Twitter στις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη στις 5 Μαρτίου, ο Ντεμίρ είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί μια πιθανή συμφωνία κινητήρα με τη Rolls-Royce.
"Είχαμε κάποια προβλήματα [με τη Rolls-Royce] στο παρελθόν", είπε. "Αυτά έχουν λυθεί. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε".

Μετά την πιο πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ντεμίρ επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία με την BAE βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ότι η κυβέρνηση πρέπει να καθορίσει περαιτέρω τον ρόλο της εταιρείας στο πρόγραμμα FX-X.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.