MOTOR OIL.Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μείωση της ζήτησης καυσίμων λόγω πληθωρισμού!Τι αναφέρει με τα αποτελέσματα α! τριμήνου!



  Αυτή τη στιγμή δεν καταγράφεται μείωση της ζήτησης καυσίμων ωστόσο ελλοχεύει το ρίσκο για κάτι τέτοιο τους επόμενους μήνες εξαιτίας της ανόδου του πληθωρισμού ανέφερε χθες παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα α τριμήνου ο αν. διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Hellas Πέτρος Τζαννετάκης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στην εμπορία καυσίμων το momentum αυτή τη στιγμή είναι θετικό και ότι ο όμιλος αναμένεται να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς που διαθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαννετάκη, κατά το δεύτερο τρίμηνο τα περιθώρια διύλισης αναμένεται να διαμορφωθούν σε επίπεδα ρεκόρ οδηγώντας σε ισχυρή ανάπτυξη τις πωλήσεις του κλάδου.

Στον τομέα των ΑΠΕ, συνεχίζεται η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου του ομίλου με την κατασκευή επιπλέον 84MW τα οποία αναμένεται να είναι έτοιμα το 2023. Επιπλέον η εταιρεία αναζητεί νέες ευκαιρίες για έργα από το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο έργων.

Για την συμφωνία εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η οποία συνοδεύεται και από την απόκτηση του ελέγχου του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της κατασκευαστικής, η διοίκηση της ΜΟΗ ανέφερε ότι θα φέρει στον όμιλο εγκατεστημένη ισχύ έργων σε λειτουργία στα 772MW καθώς και ένα χαρτοφυλάκιο έργων 2,3GW με EBITDA ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Στόχος της ΜΟΗ είναι το deal να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους. Μέχρι την ημερομηνία αυτή, αναμένεται να αποτυπωθεί στα μεγέθη της ΜΟΗ το κόστος της συναλλαγής με την αύξηση του καθαρού χρέους, ωστόσο η αύξηση της κερδοφορίας δε θα φανεί στα μεγέθη της ΜΟΗ νωρίτερα από το 2023.

Σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις από το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, η διοίκηση της ΜΟΗ ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται να υπάρξει στενότητα ως προς την αγορά των προϊόντων.

Η υποκατάσταση του αργού πετρελαίου από τη Ρωσία ήδη πραγματοποιείται με την αύξηση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο με τα προϊόντα που εισάγονταν από τη Ρωσία και στα οποία καταγράφεται στενότητα.

Σε κάθε περίπτωση το διυλιστήριο της ΜΟΗ, θεωρείται ότι είναι καλά τοποθετημένο ώστε να εκμεταλλευτεί πιθανές ευκαιρίες που θα εμφανιστούν για ζήτηση συγκεκριμένων προϊόντων.

Ερωτηθείς για το ιδανικό επίπεδο μόχλευσης του ομίλου, ο κ. Τζαννετάκης απέφυγε να δώσει ένα συγκεκριμένο νούμερο ωστόσο ανέφερε ότι τα χειρότερα ως προς τις επενδυτικές δαπάνες είναι πίσω μας και ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει μείωση του χρέους.

Όπως είπε, για το FSRU στην Κόρινθο εάν τελικώς ληφθεί η απόφαση κατασκευής του, θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μη βαρύνει το χρέος, ενώ και την ίδια στιγμή για τη μονάδα της Κομοτηνής έχει ήδη καταβληθεί το equity από την ΜΟΗ και την ΤΕΡΝΑ ενώ το υπόλοιπο κόστος θα καλυφθεί με τη μέθοδο του project finance.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Τζαννετάκης, η μεγάλη επένδυση για την κατασκευή της μονάδας reformer αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 4ο τρίμηνο του 2022. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.