Εισαγγελική πρόταση παραπομπής για Παπαγγελόπουλο-Τουλουπάκη και δύο επίκουρους εισαγγελείς


 Μετά την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες, το εδώλιο του κατηγορουμένου, δείχνει η εισαγγελέας και στον πρώην υπουργό Δημ. Παπαγγελόπουλο για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της  Novartis.

Η εισαγγελέας  προτείνει την παραπομπή σε δίκη  στο Ειδικό Δικαστήριο  τόσο για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο  όσο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη για  την υπόθεση της εμπλοκής των δέκα πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές του φαρμακευτικού κολοσσού της Novartis.

Συγκεκριμένα, η  αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή προτείνει να δικαστούν οι τρεις εισαγγελείς  που διενήργησαν την έρευνα στην υπόθεση της Novartis τη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος ενώ ο κ. Παπαγγελόπουλος για ηθική αυτουργία, ενώ αντίθετα ζητεί να απαλλαγούν από τη σύσταση συμμορίας.

H εισαγγελική λειτουργός σε πολυσέλιδη πρόταση που υπέβαλε στο Δικαστικό Συμβούλιο είναι απαλλακτική για αυτούς και αναφορικά με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο καθώς και τους  δημοσιογράφους που είχαν απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλοου. Η ανώτατη εισαγγελέας ζητεί επίσης να μη γίνει καμία κατηγορία  και στους  εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.
Αν η πρόταση γίνει δεκτή τότε στο Ειδικό Δικαστήριο θα εκδικαστούν μόνο οι χειρισμοί στην υπόθεση της  Novartis, και όχι για τις καταγγελίες Μιωνή. Πάντως για την τελική παραπομπή, ποιοι και για ποιο λόγο, την απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.