Νέες κυρωσεις εναντίον της Ρωσσίας από την ΕΕ αυτήν την φορά στο στόχαστρό της ο χρυσός της χώρας!!


 


 Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως όλα δείχνουν μελετούν το έβδομο κατά σειρά πακέτο κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.

Σύμφωνα με ένα προσχέδιο εγγράφου, που αποκαλύπτει το Reuters, οι «27» κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτή την εβδομάδα, θα αναφερθούν στο ενδεχόμενο νέων μέτρων, βάζοντας πλέον στο στόχαστρο και τον ρωσικό χρυσό.

Η ΕΕ έχει ήδη υιοθετήσει έξι πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από την έναρξη της επέμβασης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, αρκετοί τομείς συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτοι καθώς οι κυβερνήσεις της ΕΕ προσπαθούν να αποφύγουν μέτρα που θα μπορούσαν να βλάψουν την οικονομία τους περισσότερο από ό,τι τη Ρωσία.


Σκληρή διαπραγμάτευση

Όπως αναφέρει το Reuters, το προσχέδιο αυτό αποτελεί έναν συμβιβασμό μεταξύ των σκανδιναβικών και των ανατολικών χωρών που πιέζουν για σαφή αναφορά σε ένα έβδομο πακέτο κυρώσεων στην κοινή δήλωση της συνόδου κορυφής, και χωρών όπως η Γερμανία και η Ολλανδία που επιθυμούν να επικεντρωθούν στην εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων αντί να προσθέσουν αμέσως περισσότερα.

Ο χρυσός είναι ένας από τους πιθανούς επόμενους στόχους, σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Η πρόταση της Δανίας

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα τέθηκε από την Δανία σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των απεσταλμένων της ΕΕ.


Άτομο που γνωρίζει τις εργασίες για τις κυρώσεις είπε στο Reuters ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη μελετήσει το ενδεχόμενο προσθήκης του χρυσού σε έναν πιθανό επόμενο γύρο κυρώσεων, αν και δεν είναι σαφές εάν το μέτρο αφορά στις εξαγωγές στη Ρωσία, τις εισαγωγές από τη Ρωσία ή και τα δύο.

Ο χρυσός αποτελεί είναι ένα κρίσιμο περιουσιακό στοιχείο για τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα, η οποία έχει αντιμετωπίσει περιορισμούς στην πρόσβαση σε ορισμένα από τα περιουσιακά της στοιχεία που διατηρούνται στο εξωτερικό λόγω των δυτικών κυρώσεων.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.