ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΡΩΣΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ .ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ!




Ξεκίνησε η ετήσια στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας καθώς η Ρωσία γιορτάζει την "Νίκη της Ημέρας της 9η Μαΐου" για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Υπό τον Πούτιν, η Ημέρα της Νίκης έχει γίνει μια ετήσια επίδειξη δύναμης των ρωσικών στρατευμάτων και του στρατιωτικού εξοπλισμού. Αναμένεται να κάνουν παρέλαση στη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα στρατεύματα, άρματα μάχης, πύραυλοι κλπ, σε μια επίδειξη της δύναμης του Κρεμλίνου.

Όμως η φετινή παρέλαση πραγματοποιείται καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αποτύχει, με τον στρατό της να επικεντρώνεται πλέον σε μάχες στα ανατολικά της χώρας, αφού απέτυχε να καταλάβει την πρωτεύουσα Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις.

Η σημερινή παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία αναμένεται να περιλαμβάνει χιλιάδες στρατιώτες και μια αεροπορική επίδειξη. Η Πολεμική Αεροπορία έχει κάνει πρόβες πάνω από την Κόκκινη Πλατεία σε σχηματισμό "Ζ", το αμφιλεγόμενο σύμβολο που έχουν υιοθετήσει τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να μιλήσει στην εκδήλωση στην Κόκκινη Πλατεία σε λίγες ώρες.

Σημειώνεται ότι περίπου 27 εκατ. Σοβιετικοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους, στη μακράν μεγαλύτερη απώλεια σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χώρα, σε αυτό που οι Ρώσοι αποκαλούν "Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο".
Πώς θα είναι η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο izvestia.ru, αναμένεται να συμμετάσχουν στην παρέλαση τεθωρακισμένα οχήματα, εκτοξευτές ρουκετών και άρματα μάχης. Για παράδειγμα, αναμένεται να παρουσιαστεί το σύστημα πυραύλων πολλαπλών εκτοξεύσεων Tornado-G με νέο σύστημα ελέγχου πυρός, δορυφορικής πλοήγησης και βαλλιστικού υπολογισμού.

Περίπου 11.000 στρατιωτικοί θα λάβουν μέρος στην παρέλαση, στην οποία συμμετέχουν 131 οχήματα καθώς και 77 ελικόπτερα και αεροπλάνα.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της παρέλασης το 2022 είναι η συμμετοχή των συμμετεχόντων στην στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς με τη χρήση εξοπλισμού μάχης.
Εορτασμοί για την Ημέρα της Νίκης στο Βλαδιβοστόκ

Ενώ τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, οι εορτασμοί για την Ημέρα της Νίκης πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για παράδειγμα στην ανατολική πόλη Βλαδιβοστόκ.
Θα μπορούσε ο Πούτιν να κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο;

Η Ρωσία λέει ότι πρόκειται για "ανοησίες" ότι θα κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ουκρανία σήμερα, όπως σημειώνει το BBC.

Μέχρι τώρα η Μόσχα έχει αρνηθεί ότι βρίσκεται σε πόλεμο, αναφερόμενη αντίθετα στην εισβολή της στην Ουκρανία ως "ειδική στρατιωτική επιχείρηση".

Ωστόσο, δυτικοί αξιωματούχοι εικάζουν ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την παρέλαση για να ανακοινώσει κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης. Ο ίδιος βέβαια κρατάει τα χαρτιά του κλειστά και ο κόσμος αναμένει την ομιλία του.

Σημειώνεται εξάλλου ότι κάποιες ημέρες πριν την εισβολή της 24 Φεβρουαρίου, Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέροντας σε σχετικά δημοσιεύματα κάνοντας λόγο για "δυτική υστερία και προπαγάνδα". Και όμως εισέβαλαν, αιφνιδιάζοντας ακόμη και πολλούς Ουκρανούς.

Επομένως, το ελάχιστο που αναμένεται είναι κάποιες θριαμβευτικές ανακοινώσεις για την επίτευξη των στόχων και τη νίκη κατά των εχθρών (πραγματικών ή φανταστικών).

Το φταίξιμο για τον αργό ρυθμό της ρωσικής προέλασης στο Ντονμπάς θα αποδοθεί πιθανότατα στο ΝΑΤΟ και θα υπάρξουν πιθανότατα περαιτέρω προειδοποιήσεις προς τη Δύση να σταματήσει να βοηθά την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Τα συγχαρητήρια του Πούτιν στους ηγέτες των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Ο Πούτιν έστειλε για πρώτη φορά συγχαρητήρια μηνύματα στους ηγέτες των "Λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ" την παραμονή της Ημέρας της Νίκης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS. "Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι οι στρατιώτες μας, όπως και οι πρόγονοί τους, πολεμούν ώμο με ώμο για να απελευθερώσουν την πατρίδα τους από τη ναζιστική βρωμιά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, όπως και το 1945, η νίκη θα είναι δική μας", ανέφερε το σχετικό μήνυμα.
Ζελένσκι: Η Ρωσία ξέχασε όλα όσα ήταν σημαντικά για τους νικητές το 1945

"Η Ρωσία ξέχασε όλα όσα ήταν σημαντικά για τους νικητές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου", κατήγγειλε χθες Κυριακή ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την παραμονή της σημερινής επετείου στη Ρωσία της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο κ. Ζελένσκι καταδίκασε στο διάγγελμά του τους "σφοδρούς βομβαρδισμούς" σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας, ανάμεσά τους αυτόν που προκάλεσε όπως είπε τον θάνατο 60 αμάχων σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο στο ανατολικό τμήμα της χώρας, "σαν να μην ήταν 8η Μαΐου σήμερα, σαν να μην είναι 9η αύριο, όταν η λέξη-κλειδί για όλους τους φυσιολογικούς ανθρώπους θα έπρεπε να είναι η ειρήνη".

"Η Ουκρανία και ο ελεύθερος κόσμος το θυμούνται", ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι, η Ουκρανία "έδειξε πως είναι μέρος του ελεύθερου κόσμου και της ενωμένης Ευρώπης" απέναντι στην απομονωμένη Μόσχα, που επιλέγει "το κακό και το μίσος" και "όλος ο κόσμος θα το δει αύριο".

Σήμερα διεξάγεται στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας η παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση, επίδειξη δύναμης της Ρωσίας εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία.

"Ο ρωσικός στρατός δεν θα ήταν ο εαυτός του αν δεν σκότωνε", είπε ακόμη ο κ. Ζελένσκι στο διάγγελμά του, επιμένοντας στον βομβαρδισμό του σχολείου το Σάββατο όπου είχαν καταφύγει δεκάδες άμαχοι.  

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.