Νιγηρία: Στο έδαφος τα αεροπλάνα λόγω του κόστους των καυσίμων – Χρεοκόπησαν οι αερομεταφορείς


Η Νιγηρία θα γίνει η πρώτη χώρα που θα καθηλωθούν τα αεροπλάνα στο έδαφος τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, καθώς οι αυξανόμενες τιμές των αεροπορικών καυσίμων καθιστούν την λειτουργία των αεροπορικών επιχειρήσεων ασύμφορη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Οι αερομεταφορείς «θα διακόψουν τις δραστηριότητές τους σε όλη τη χώρα» μέχρι νεωτέρας, ανέφερε η ένωσή των αερομεταφορέων σε ανακοίνωσή της.

Μείωση της προσφοράς πετρελαίου

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει μαζική αναστάτωση στις ενεργειακές αγορές με τις ρωσικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή καυσίμων για αεροπλάνα και ντίζελ να γίνονται ανέγγιχτες για πολλά μέρη του κόσμου.
Η Κίνα μείωσε επίσης την ποσόστωση εξαγωγής προϊόντων πετρελαίου, περιορίζοντας τις προμήθειες.
Η απώλεια 3,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως της ικανότητας διύλισης στα χρόνια της πανδημίας επίσης λειτουργελι αρνητικά.

Υπερτριπλασιασμός

Οι 23 αεροπορικές εταιρείες της Νιγηρίας επισημαόνουν ότι «επιδοτούν» πτήσεις τους τελευταίους τέσσερις μήνες και δεν μπορούν πλέον να απορροφήσουν το κόστος αφού η τιμή των αεροπορικών καυσίμων υπερτριπλασιάστηκε στα 700 νάιρα (1,68 δολάρια) ανά λίτρο.
Τα καύσιμα αεριωθουμένων αποτελούν σημαντικό ποσοστό του κόστους εισροών για τις αεροπορικές εταιρείες.
Οποιαδήποτε αλλαγή στις δαπάνες μπορεί να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων που θα μπορούσε να αποθαρρύνει τους ταξιδιώτες, ειδικά σε ευαίσθητες ως προς τις τιμές αγορές περιοχές όπως η Αφρική.

Αεροπορικά ταξίδια

«Πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν ήδη με ζημία», είπε ο Victor Enwezor, αντιπρόεδρος του τουριστικού πράκτορα Leisure Afrique με έδρα το Λάγος,
«Οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση των τιμών θα ‘‘σκοτώσει’’ την επιχείρησή τους», είπε τηλεφωνικά.
Αυτό το καλοκαίρι, η παγκόσμια ζήτηση καυσίμων αεροσκαφών αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από το ένα τρίτο καθώς τα αεροπορικά ταξίδια αυξάνονται, ξεπερνώντας τα έξι εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη του BloombergNEF.

Πλήγμα στην οικονομία

Οι πτήσεις προσγείωσης μπορεί να βλάψουν τη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής, όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ήδη ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί φέτος και το επόμενο έτος.

Αύξηση των ταξιδίων

Δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η λύση.
Τον Μάρτιο, μετά από συναντήσεις με την κυβέρνηση, η Nigerian National Petroleum Co. συμφώνησε να χορηγήσει άδειες σε αεροπορικές εταιρείες για εισαγωγή καυσίμων για να ενισχύσει την προσφορά και ενδεχομένως να μειώσει το κόστος.

Σε αδιέξοδο

Αυτό δεν άλλαξε την κατάσταση.
Οι υψηλές τιμές του καυσίμου Jet-A1 ανέβασαν το μοναδιαίο κόστος ανά θέση για μια πτήση διάρκειας μιας ώρας στη χώρα της Δυτικής Αφρικής σε 120.000 νάιρα κατά μέσο όρο, 71% υψηλότερα από τη φθηνότερη επιλογή, ανέφερε η ένωση.
Η υπερβολική αύξηση των τιμών θα μειώσει τον αριθμό των πελατών και δεν θα καλύψει το κόστος για τους αερομεταφορείς.
«Το κόστος των αεροπορικών καυσίμων συνέχισε να αυξάνεται αμείωτα, δημιουργώντας έτσι τεράστια πίεση στη λειτουργική και την οικονομική βιωσιμότητα των αεροπορικών εταιρειών», ανέφερε η ένωση.
«Οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν πλέον να απορροφήσουν την πίεση όσον αφορά το κόστος».

www.bankingnews.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.