Στους εορτασμούς για το τέλος του ΒΠΠ οι αρχές στο Βερολίνο απαγορεύουν τις ρωσσικές και ουκρανικές σημαίες!!

 
ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

 

  Η απόφαση των Αρχών προκάλεσε την οργή του πρέσβη της Ουκρανίας στο Βερολίνο, που ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση για τις ουκρανικές σημαίες.

«Ευαίσθητη κατάσταση κινδύνου» προκαλεί, σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, σχετικά με την (8 Μαΐου) επέτειο από την συνθηκολόγηση της Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Περισσότεροι από 3.400 αστυνομικοί θα βρίσκονται την Κυριακή και τη Δευτέρα στα σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχει κίνδυνος εντάσεων.

Η αστυνομία έχει απαγορεύσει την εμφάνιση συμβόλων, όπως ρωσικών και ουκρανικών σημαιών, ή της Κορδέλας του Τάγματος του Αγίου Γεωργίου, στρατιωτικών στολών κ.λπ, αλλά και την ανάκρουση εμβατηρίων, εθνικών ύμνων και τα συνθήματα υπέρ του πολέμου στους χώρους μνήμης και τα μνημεία της συγκεκριμένης επετείου. Από τον κανονισμό εξαιρούνται μόνο οι βετεράνοι του Πολέμου, οι οποίοι μπορούν να προσέλθουν φορώντας τη στολή τους.

Η απόφαση των Αρχών προκάλεσε την οργή του πρέσβη της Ουκρανίας στο Βερολίνο, Άντριι Μέλνικ, ο οποίος, με ανάρτησή του στο Twitter, απευθύνθηκε στη Δήμαρχο της πόλης, Φραντσίσκα Γκίφαϊ, ζητώντας «να ανακληθεί η σκανδαλώδης απόφαση» σχετικά με την απαγόρευση εμφάνισης και της ουκρανικής σημαίας. Ο διπλωμάτης, ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη επικρίνει Γερμανούς πολιτικούς, δήλωσε ακόμη «συγκλονισμένος» και έκανε λόγο για «χαστούκι στην Ουκρανία και στον ουκρανικό λαό».

«Προστατεύουμε τον αξιοπρεπή εορτασμό σε 15 μνημεία στην πόλη, με στόχο την αποφυγή οποιασδήποτε σύγκρουσης σε αυτές τις τοποθεσίες. Ταυτόχρονα, αναλαμβάνουμε δράση ενάντια σε κάθε μορφή υποστήριξης, έγκρισης ή εξύμνησης του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», δήλωσε η πρόεδρος της αστυνομίας του Βερολίνου, Μπάρμπαρα Σλόβικ.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να βρεθούν στα ιστορικά μνημεία του Βερολίνου για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η πράξη μνήμης και σεβασμού αυτών των μνημείων πρέπει να διατηρηθεί και στο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δεν πρέπει να επιτραπεί ο πόλεμος να ξεσπάσει πέρα από τον δημοκρατικό λόγο και σε συγκρούσεις ή επιχειρήματα στο Βερολίνο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.