«ΓΕΩ Μυθολογία - από τον Μύθο στην Αλήθεια»: Μία διαδραστική έκθεση για την ελληνική μυθολογία και τα φυσικά φαινόμενα



Ο Τομέας Ιστορικής Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την εταιρεία TETRAGON ΑΕ, εγκαινιάζει τη νέα διαδραστική περιοδική έκθεση «ΓΕΩ Μυθολογία - Από τον Μύθο στην Αλήθεια», στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Πρόκειται για μία πρότυπη έκθεση αφιερωμένη στην ελληνική μυθολογία και, πιο συγκεκριμένα, σε επιλεγμένους ελληνικούς μύθους, οι οποίοι ερμηνεύονται, μέσω διεπιστημονικής προσέγγισης, σε σχέση με γεωλογικά, παλαιοντολογικά και κλιματολογικά φαινόμενα της αρχαιότητας.

Η πρωτοτυπία της έκθεσης έγκειται επίσης στο γεγονός ότι σε αυτήν κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζουν ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές, που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής, καθώς και πλούσιο πολυμεσικό περιεχόμενο. Ο επισκέπτης καλείται να ανακαλύψει τη σύνδεση μεταξύ μύθου και επιστήμης μέσα από μία ολοκληρωμένη -βιωματική, γνωστική, αισθητική και αισθητηριακή- εμπειρία.

Η έκθεση, με επιστημονική υπεύθυνη τη γεωλόγο-παλαιοντολόγο Ευτέρπη Κοσκερίδου, καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα του ερευνητικού έργου «INNOVEXPO - Ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για την εμπλουτισμένη και διαδραστική παρουσίαση εκθέσεων», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 6:00 μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο του 2022 και η είσοδος θα είναι δωρεάν.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.