Το Κοσσυφοπέδιο υπέβαλλε αίτημα για ένταξη στην ΕΕ. Ισχυρή αντίδραση της Σερβίας!


 


Το Κόσσυφοπέδιο υπέβαλε αίτημα για την ένταξή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην Πρίστινα.

Την κατάθεση του σχετικού αιτήματος επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος συγκάλεσε για αύριο έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Βούτσιτς: «Θα κάνουν τα πάντα για να μας αναγκάσουν να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο»

«Οι μέντορες της Πρίστινας είναι ισχυροί, αυτό το παιχνίδι καθοδηγείται από σημαντικές δυτικές χώρες. Εμείς είμαστε μια μικρή φιλελεύθερη χώρα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της. Θα κάνουν τα πάντα για να μας αναγκάσουν να αναγνωρίσουμε την ανεξαρτησία του αποκαλούμενου Κοσόβου και είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε τη χώρα μας. Δεν υποχωρούμε και δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς» δήλωσε ο Βούτσιτς, σχολιάζοντας την υποβολή αιτήματος για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο ημέρες ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για το ίδιο θέμα, δήλωσε ότι η απάντηση θα είναι δυναμική, απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο αποχώρησης της Σερβίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Σερβία δεν θα πυροβολήσει τα πόδια της».

 
Θετικός για το Κόσοβο ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το Συμβούλιο

Για να καταστεί το Κόσοβο μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης θα πρέπει να υπερψηφιστεί το αίτημά του από τα 2/3 του συνολικού αριθμού των χωρών-μελών, που σήμερα είναι 46. Ο πρόσφατος αποκλεισμός της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία ενθάρρυνε την κυβέρνηση στην Πρίστινα να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Σύμβουλος του πρωθυπουργού 'Αλμπιν Κούρτι ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η Πρίστινα έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη των 2/3 των χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.