Το ΣΤΕ έκρινε σύμφωνη ως προς το Σύνταγμα την σύσταση και την καθιέρωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας!!


 


 Με τη «βούλα» του ΣτΕ κρίθηκε σύμφωνη ως προς το Σύνταγμα η σύσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Με την απόφασή το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ότι η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας κρίνεται απαραίτητη για λόγους που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και ειδικότερα στην προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αλλά και στην ίδια τη διασφάλιση της ακώλυτης άσκησης της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Η εκπαίδευση των αστυνομικών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες και το πρώτα Ιδρύματα στα οποία αναμένεται να τοποθετηθούν είναι το ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η ΑΣΟΕΕ.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρει σε ανάρτησή της ότι κρίθηκε συνταγματικός από το ΣτΕ «ο νόμος του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Προχωράμε δυναμικά την πολιτική μας για ένα σύγχρονο, ασφαλές περιβάλλον γνώσης, διδασκαλίας, έρευνας, όπως αξίζει στα ΑΕΙ μας. Η Παιδεία αλλάζει #ΣτηνΠράξη».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.