Επίσκεψη του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσσίας στήν Μαριούπολη.Μήνυμα κυριαρχίας της Ρωσσίας στήν περιοχή!


 


Κάτι παραπάνω από συμβολική είναι η επίσκεψη του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας Μαράτ Κουσνούλιν στη μαρτυρική πόλη της Μαριούπολης, ένα 24ωρο πριν τη μεγάλη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, στη Μόσχα και την κομβική -και για τα σύγχρονα γεγονότα, όπως όλα δείχνουν- ημερομηνία της 9ης Μαΐου. Εξάλλου είναι η πρώτη φορά από την 24η Φεβρουαρίου που Ρώσος αξιωματούχος πατάει ουκρανικό έδαφος και ενώ ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η παρουσία ενός τόσο υψηλόβαθμου κρατικού στελέχους στη Μαριούπολη, αφενός περνάει σε όλη την υφήλιο το μήνυμα ότι η πόλης είναι πλέον στην απόλυτη κατοχή της Ρωσίας και αφετέρου αναδεικνύει τις προθέσεις της Μόσχας για την επόμενη μέρα, ήτοι την παγίωση των συμφερόντων της στην περιοχή. «Επισκέφθηκα τις απελευθερωμένες περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Επισκέφθηκα τις Μαριούπολη, Βολοβιάνκα, Λουγκάνσκ και άλλες πόλεις και μίλησα με τους ντόπιους κατοίκους. Η εποχή της ειρήνης στις περιοχές αυτές ξεκίνησε. Θέλουμε πολλή δουλειά και θα βοηθήσουμε. Αν χρειαστεί θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», δήλωσε ο Κουσνούλιν από τη Μαριούπολη.
Φόβοι για 60 νεκρούς σε σχολείο στο Μπιλοχορίβκα

Στο μεταξύ, το χωριό Μπιλοχορίβκα έγινε στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού, «οι βόμβες έπληξαν το σχολείο και, δυστυχώς, καταστράφηκε ολοσχερώς», ανέφερε ο κυβερνήτης στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάιστο στο Telegram. Στο κτίριο είχαν βρει καταφύγιο συνολικά 90 άνθρωποι και οι 27 από αυτούς σώθηκαν.

Το χωριό Μπιλοχορίβκα έγινε στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού, «οι βόμβες έπληξαν το σχολείο και, δυστυχώς, καταστράφηκε ολοσχερώς», ανέφερε ο κυβερνήτης στο Telegram. Στο κτίριο είχαν βρει καταφύγιο συνολικά 90 άνθρωποι και οι 27 από αυτούς σώθηκαν.

«Εξήντα άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο είναι πιθανότατα νεκροί», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή μετά την έκρηξη που προκάλεσε η βόμβα. «Ήταν αδύνατον κατά τη διάρκεια της νύχτας να εργαστούν οι διασώστες εκεί, λόγω των πληγμάτων. Θα χρειαζόταν να φωτίσουν τον χώρο, κάτι που θα προσέλκυε νέους βομβαρδισμούς», είπε.

Ο κυβερνήτης διευκρίνισε ότι τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν το έργο του ενώ άλλοι διασώστες πήγαν και στο γειτονικό χωριό Τσεπιλίφκα, όπου μια οβίδα έπληξε ένα σπίτι στο οποίο βρίσκονταν 11 άνθρωποι. «Εκεί υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν επιβιώσει», είπε. Όπως εξήγησε, οι άνθρωποι βρίσκονταν στο υπόγειο και το σπίτι χτυπήθηκε από οβίδα πυροβολικού και όχι από βόμβα αεροπλάνου.

«Είμαι βαθύτατα σοκαρισμένος από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για πλήγμα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Μπιλοχορίβκα, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου περίπου 90 άνθρωποι αναζητούσαν καταφύγιο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συντονιστής του ΟΗΕ για την κρίση στην Ουκρανία, Αμίν Αουάντ. Η επίθεση αυτή «είναι άλλη μια βάρβαρη υπενθύμιση της ωμότητας αυτού του πολέμου», πρόσθεσε. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.